Örök emlékű találkozók - az 51. rendezvényre 13 osztálytárs érkezett

2017. augusztus 02., 18:04 szerző: Penk Tímea
komment
Ajka - Ötven év eltelte után megfogadtuk, hogy minden esztendőben találkozunk – mondta Oravecz Edit, a padragkúti Váci Mihály Általános Iskola volt diákja, az osztálytalálkozók szervezője.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az idei, 51. rendezvényre 13 osztálytárs érkezett, néhányuk a hozzátartozójával együtt.

- A találkozót a gyönyörű, festői környezetben elhelyezkedő Somló hegyre szerveztük, ahol Matting Dezső látott minket vendégül borral és vadpörkölttel, az asszonyok pedig finom süteményekkel készültek – számolt be a főszervező. Makay László egykori osztálytárs hozzátette: mindenki nagyon örült a jó kedvű, sok humorral fűszerezett együttlétnek. A csoport tagjai felsétáltak a felújított Szent Ilona-kápolnához, majd megnézték a Taposó-kutat, közben a csodás kilátásban gyönyörködtek. Elmondták, hogy a fából összeácsolt nagy kerékben taposó mozgással lehetett az alatta lévő kútból a vizet a felszínre hozni.

- Megnéztük a Szent Margit-kápolnát is, mellette hatalmas hársfa áll a hegy nyergén 295 méter magasságban. Ez a legnagyobb a hegy kápolnái közül, vásárhelyi apácák építették Mátyás király idején – mesélte Oravecz Edit, aki minden megjelent osztálytársáról rövid, rímbe foglalt, megható és tréfás verset írt. A felhőtlen jókedv mellett kegyelettel emlékeztek az elhunyt tanárokra és osztálytársakra.

- Büszkék vagyunk arra, hogy a padragkúti iskolában tanulhattunk. Kiváló pedagógusainknak köszönhetően mindannyian értékes emberekké váltunk – fogalmazott Makay László. Hozzátette: jó volt újra együtt lenni szeretetben, jókedvben, sok élményben, hiszen nagy szükség van az ilyen találkozókra, melyek emléke örökké bennük él.

Penk Tímea

2017. augusztus 02., 18:04 szerző: Penk Tímea

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...