Hírek

2016.08.06. 07:24

Őrizetben a pápai szexuális erőszak gyanúsítottja (frissítve)

A pápai rendőrök 10 percen belül elfogtak egy 24 éves férfit, aki késsel fenyegetőzve erőszakoskodott.

Polgár Bettina

A pápai Várkertnél szólította le a sértettet a 24 éves N. László 2016. augusztus 5-én 12 óra körül, majd a földre rántotta, leszorította, és egy késsel arra kényszerítette, hogy orálisan elégítse ki. A nő ellenállt és dulakodott a férfival, majd sikerült az erőszakos férfi fogásából kiszabadulnia és elmenekült a helyszínről. A kertből kiérve két járókelőtől kért segítséget, akik azonnal értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök a személyleírás alapján 10 percen belül elfogták és előállították N. Lászlót a helyi kapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi 2016. április 22-én 7 óra 50 perc és 8 óra 30 perc között Pápán, az Erzsébet ligetben egy fiatal nőt a földre lökött, majd szexuális cselekményre kényszerítette szintén egy késsel fenyegette.

A nyomozóhatóság kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. Ellene szexuális erőszak bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – a további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügy Osztálya folytatja le.

FRISS: Munkatársunknak az elfogás idején a környéken tartózkodók arról számoltak be, hogy rengeteg rendőr érkezett ki a helyszínre.

Az egyik járókelő, egy középkorú nő kérdésünkre elmondta, számított rá, hogy előbb-utóbb rendőrkézre kerül a szexuális erőszak gyanúsítottja.

Az Erzsébet-liget, az április 22-ei szexuális erőszak helyszíne
Fotók: Vallner Bettina

Egy fiatal lány az elfogás kapcsán ugyancsak hangsúlyozta, ezt követően nyugodtabban sétál majd végig a Várkerten és az Erzsébet-ligeten.

A Várkert, ahol augusztus 5-én a rendőrök elfogták a szexuális erőszakkal gyanúsított férfit

Az elfogás részleteivel kapcsolatos kérdéseinkkel felkerestük a Pápai Rendőrkapitányságot. Válaszadásukat követően bővebben is beszámolunk az esetről.

Korábbi írásunk a bűnügyről itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!