Hírek

2015.09.03. 18:51

Órákig egyedül játszott a tónál, de szerencsésen hazajutott a kislány

Csóti Tamásné a pétfürdői Kolping iskola kollégiumi nevelője figyelt fel egy négyéves, egyedül levő kislányra a minap.

Szabó Péter Dániel

– Szép, nyári kora este volt, és sokan tartózkodtak az Ifjúsági tó partján, ahová én is vittem a gyerekeket - idézte fel a történteket Csóti Tamásné, majd így folytatta, hat óra felé járhatott, amikor kiérkeztük és először megpillantottam a négy éves körüli kislányt. A kollégiumi nevelő elmondta még, aztán negyed kilenc körül, amikor ők már mentek volna, a kicsi még mindig egyedül játszott a parton és nem volt mellette senki továbbra sem. Csótiné furcsállotta, hogy senkinek nem tűnt fel az, hogy órákon át egyedül volt a kislány a tónál, mely minimum egy méter mély lehet, és a gyermeket bőven ellepte volna a víz. Az asszony kollégáját hívta fel, hogy vigye vissza a csoportot a kollégiumba, és megkért egy kislányt a diákok közül, hogy maradjon vele, így a gyermek is nagyobb bizalommal volt iránta. Aztán megkérdezték tőle, kivel jött a partra, mire azt a választ kapták, hogy a Janiékkal és több fiúval, de ők megszöktek tőle.

A kislány, aki a parton tartózkodott órákon át egyedül, felügyelet nélül a kollégiumi nevelő kérdésére sem nevét, sem lakóhelyét nem tudta megmutatni, annyit tudott mindössze, hogy az óvodában milyen csoportba jár. Az viszont szintén nem tudta megmutatni, hogy a két óvoda közül, melyekre a tótól rá lehetett látni, melyikbe jár. Csóti Tamásné végül értesítette a rendőrséget, akik ahogy fogalmaztak, biztonságba helyezték a magára maradt kislányt. Úgy tudjuk, megkeresték családját és hazakísérték a gyereket.

Illusztráció: Nagy Lajos

Gaál Csaba rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte lapunkkal, hogy ritka esetről van szó, ugyanis az utóbbi években nem kaptak hasonló bejelentést. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy az emberek nagyon helyesen cselekedtek, amikor szóltak a rendőrségnek, amely kiemelten kezeli az ilyen jellegű eseteket.

Sinka Vivien, az eltűnt fiatalok felkutatásával foglalkozó Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke a Naplónak elmondta, tízéves kor alatt inkább az a jellemző, hogy eltévednek vagy elcsellengenek a gyermekek, s általában néhány órán belül meg is kerülnek. – Sok szülő karkötőre vagy nyakba akasztott bilétára írja fel a gyermek nevét, címét és a baj esetén hívható telefonszámot, hogy eltűnés esetén legyen információja a megtalálónak. Az iskoláknál jellemző az egyenpóló vagy egyensapka használata, főképp a kirándulások alkalmával, hiszen így könnyebben meglátják a pedagógusok a csoporttól elszakadó gyermekeket – jegyezte meg Sinka Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!