Hírek

2017.02.25. 09:10

Zenék, fények, geometria - Vasarely kockafarsang az LDM-ben!

Veszprém – Az oPartY névre keresztelt rendhagyó farsangi rendezvénnyel az volt a szervezők célja, hogy a világhírű op-art művész kiállításához kapcsolódóan, összművészeti, szórakoztató, kulturális programmal ünnepeljék Vasarely művészetét és lezárják a 2017-es farsangi időszakot.

Molnár Sándor

A Laczkó Dezső Múzeum különleges fényekbe burkolódzott pénteken este. A Méhkasaula Dia Projekt Vasarely művészetét megjelenítő diasora öltöztette különleges díszbe az épületet. A nem mindennapi látvány folytatódott a múzeum aulájában is, ahol a dia fények mellett, csíkosban, kockásban, geometrikus mintájú ruhákban gyülekeztek az érdeklődők. – Szerettük volna, ha nem hétköznapi öltözetben jönnek el a vendégek a rendezvényre. Sokakról tudom, hogy külön vásároltak az eseményre, vagy varrtak egyedi ruhát, hogy illeszkedjenek az est fényéhez – mondta el Hajdu Franciska kulturális menedzser.

A program rendhagyó „idegenvezetéssel” indult, melynek során mindenki megismerkedhetett az optikai művészet és Vasarely világával.  A szaktárlatvezetésen Sipos Anna művészettörténész egy esernyővel - az idegenvezetők jellegzetes kellékével - a kezében várta a látogatókat.  A rendhagyó díszítésű ernyővel később szívesen fotózták egymást a vendégek.

Fotó: Penovác Károly

Sor került a Tervezz Jelmezt! rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is, amelyet eredetileg veszprémi diákok részére találtak ki, de Szegedről, Budapestről, Békéscsabáról és Esztergomból is érkeztek pályaművek. A Zircen működő Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskolában csaknem 40 mű készült. A pályázatra beküldött, összesen 146 alkotásból kiállítást rendeztek a Látványkönyvtárban.

Ez este folyamán lehetőség nyílt megtekinteni a Laczkó Dezső Múzeum gasztronómiai tárlatát is, belekóstolni az Étel/élet Ízek és terek a gasztronómia világából című kiállítás hangulatába.

Rendhagyó módon a Vasarely művek kiállítóterében láthatta a közönség a FootNotes Dance Company táncosainak performace sorozatát. A szóló, páros és csoportos produkciókat a művek inspirálták.

Az igazi oPartY hangulatról MESTERHÁZY (SYRUP) gondoskodott, aki 21 órától keverte a 70-es évek szinti pop és elektronikus zenei slágereit a múzeum aulájában, amely erre az estére tánctérré változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!