Hírek

2017.06.19. 09:16

Albert Kutzer nyugalmazott parancsnok két kitüntetést is átvehetett

ZIRC - A napokban újabb jelentős adományokkal érkeztek Traunsteinből az önkéntes tűzoltó egyesület lánglovagjai, melyből Bakonyoszlop és Porva részesült, tájékoztatta lapunkat Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Müller Anikó Hanga

– A kapcsolat 1998-ban kezdődött, amikor először jártam a német kisvárosban. Már a következő évben három teherautónyi adomány érkezett tőlük, a közel húsz év alatt pedig 900 ezer euro értékben sokféle tárgy, öt tűzoltóautó, az Erzsébet kórház számára ágyak, ágyneműk, altatógépek, ultrahangos vizsgálóeszközök, járókeretek, kerekesszékek, televíziók – minden kórterembe jutott –, a kistérség lakóinak ruhanemű, konyhai eszközök, kerékpárok, az óvodásoknak játékok, édesség. A szállítás költségeit is vállalták, mondta. A napokban újabb két teherautónyi szállítmánnyal érkeztek a német tűzoltók. Porvára gyermek- és felnőttruhát, kerékpárt, rehabilitációs lábadozást megkönnyítő ágyat, az óvodának játékokat ajándékoztak.

A kitüntetés átadása után, balról Hédl József, Czingiszer Tibor, Igaz Sándor és Albert Kutzer Fotó: Guenter Buthke

Hosszú évek óta kiemelt támogatást nyújtanak a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltóknak – parancsnokuk Czingiszer Tibor – melyet a cseszneki szerpentinen gyakori súlyos baleseteknél történő mentés miatt tartanak fontosnak. Most tíz új, pótpalackokkal ellátott légzőkészüléket, gumicsizmákat, kézi reflektorokat, vízálló védőruhákat hoztak számukra, ezen túl egy olyan szúrócsövet – hazánkban ez az eszköz ritkaságszámba megy – mely pl. egy szalmabála kazalban, szemétdepóban keletkezett tüzet képes belülről oltani, valamint egy olyan sugárcsövet, amely egy abba helyezett szappan rúd segítségével enyhén habosítja, ezáltal hatékonyabbá teszi a kiáramló vízsugarat és intenzívebbé a tűz oltását. A bakonyoszlopi tűzoltók kezdeményezésére a jótékonysági adományozás közel 20 éves irányítóját, Albert Kutzer nyugalmazott parancsnokot a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség a június 10-i révfülöpi megyei tűzoltóversenyen a Veszprém Megye Tűzvédelméért" járó „arany" fokozatú, Traunstein város önkéntes tűzoltóságát pedig különdíjas kitüntetésben részesítette, melyet Igaz Sándor, szövetségi elnök adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!