Hírek

2017.03.06. 20:47

Telefonfülke a völgyhídnál: az utolsó esély

Az öngyilkosság-megelőző prevenciós program keretében a Kapcsolat '96 Mentálhigiénés Egyesület "Hívj minket! 116-123” mottóval a közelmúltban matricákat helyezett ki a Szent István völgyhídra, a segélyhívó telefonszámával.

Müller Anikó Hanga

A cél az volt – a viadukt a város jelképe, ugyanakkor tragédiák színhelye is –, hogy telefonhívásra ösztönözzék a krízisben lévő embereket, mely lépés életmentő lehet. A veszprémi telefonos lelki elsősegély szolgálathoz az elmúlt évben közel ezerkétszáz krízishívás futott be, melyből négyszázhetvennyolc esetben fogalmazott meg a hívó önpusztító tervet.

A lelki segély szolgálat önkéntesei az utolsó esélyt próbálják biztosítani a krízisben lévő embereknek
Fotó: Müller Anikó Hanga

A város vezetése támogatta a matricázást, az eseményen részt vett Porga Gyula polgármester, Tóth Györgyi és Czaun János önkormányzati képviselő. Az egyesület tagjai felvetették, ideális lenne egy vezetékes telefonfülkét elhelyezni a hídnál. A városvezetés ezt maximálisan támogatta és közreműködésükkel a napokban meg is valósult.

Akinek lelki támaszra, segítségre van szüksége, innen is tárcsázhatja már a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!