Hírek

2017.04.01. 07:56

Nyomoznak a cserkészek

Nagyvázsony – Budapesti cserkészek töltik a faluban és környékén a hétvégét. Vonattal és busszal érkezett közel hatvan csillaghegyi és békásmegyeri gyermek.

Penk Tímea

A fővárosi cserkészek egyik őrsvezetője, a tizenkilenc éves Takács Tibor elmondta, több mint tíz éve csatlakozott a közösséghez.

- A cserkésztoborzás napján hiányoztam az iskolából, ezért engem otthonomban kerestek fel. Először megijedtem, hogy mit akar tőlem egy egyenruhás férfi, aztán mesélt a cserkészetről, és olyan meggyőző volt, hogy a nyomdokaiba léptem – számolt be Takács Tibor. Fónai Nórát Süti becenéven szólítják cserkésztársai, aki szintén őrsvezető. Tavaly érettségizett, és pszichológiát szeretne tanulni.

Cserkészek a vonaton, balra: Fónai Nóra, jobbra: Takács Tibor
Fotó: Penk Tímea

- Fiatalnak számítok itt, hiszen még csak hat éve vagyok cserkész. Egy turisztikai táborban ismerkedtem meg egy őrsvezetővel, aki jelenleg a csapatparancsnok. Nagyra becsülöm őt, és végül én is itt ragadtam – mondta Fónai Nóra.

Több mint tíz iskola diákjai utaztak Nagyvázsonyba, a legkisebb gyermek második osztályos. Vasárnapig maradnak, és a programok között kirándulás, tábortűz, izgalmas és szórakoztató feladatok szerepelnek.

- A cserkészprogramoknak az a különlegessége, hogy mindig egy keretmese építi fel őket. Van egy történet, és ennek az ívén folynak az események – számoltak be az őrsvezetők. Most Sherlock Holmes a keretmese, de a poént nem akartál lelőni a táborba utazó gyermekek előtt. Egy korábbi alkalommal Mátyás királyról szól a keretmese, akkor vissza kellett verni a támadókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!