Hírek

2016.05.25. 15:58

Nyitott tűzoltószertár-kapuk gyereknapon

Veszprém - Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknapon – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Napló-információ

Ezúttal az ország 283 helyszínén várják a tűzoltók a gyermekeket és az érdeklődőket. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják a közönséget.

Az elmúlt két évben rengeteg látogatót vonzott a katasztrófavédelem gyermeknapi rendezvénye, az ország különböző tűzoltószertárait több tízezren keresték fel. A tűzoltók „munkahelye" az egyik legspeciálisabb környezet, ahova csak ritkán juthatnak be látogatók. Vasárnap azonban bárki megtekintheti a tűzoltógépjárműveket, a különleges felszereléseket és bepillantást nyerhetnek a nem mindennapi hivatást gyakorlók életébe. Az egyes helyszíneken változatos programmal készülnek a tűzoltók, próbariasztást és villogó, vagy szirénázó tűzoltógépjárműveket mindenhol láthatnak az érdeklődők. A helyszínek ingyenesen, regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig. A laktanyák mellett ingyenes megtekinthető a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!