Hírek

2017.06.27. 19:10

Növekedett Bakonytamási vagyona

BAKONYTAMÁSI - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által Bakonytamási község önkormányzatának működésével szemben feltárt hiányosságok szabályozási jellegűek, melyek a szabályzatok, nyilvántartások módosításával, pontosításával, pótlásával orvosolhatók, illetőleg időközben ez már meg is történt - nyilatkozta a Naplónak Németh Károly, az érintett település polgármestere.

Polgár Tibor

A falu vezetője kiemelte: a számvevőszéknek kötelessége, hogy büntetőfeljelentést tegyen, ha bármilyen bűncselekményre utaló jelet észlel az ellenőrzése során, bakonytamási önkormányzatával kapcsolatban ez nem merült fel.

Hozzátette, az ÁSZ által vizsgált időszakban az ellenőrzött, minden esetben tőkegarantált értékpapír-vásárlások hozadékaként 2 millió 289 ezer forinttal nőtt az önkormányzat vagyona.

Németh Károly az ÁSZ-ellenőrzés kapcsán hangsúlyozta: fel sem merült bűncselekményre utaló jel
Fotó: Polgár Tibor

- Tehát a vizsgált időszakban a befektetéseknek köszönhetően gyarapodott a település vagyona, azonban az integritásszemlélet erősítése érdekében az önkormányzatnak még erőfeszítéseket kell tennie.

Azért, hogy mindenben megfeleljen a vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak, a szabályozási környezetet az Állami Számvevőszék útmutatásai szerint kell megváltoztatni, az ÁSZ-jelentés jegyzőnek szóló javaslatai alapján, amit utóellenőrzés formájában ismételten vizsgálni fognak - jegyezte meg Németh Károly.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!