Hírek

2017.07.30. 19:45

Nézőcsúcs a művészetek völgyében

Hatvan százalékkal több vendég váltott jegyet a tegnap zárult Művészetek völgyére, mint tavaly, idén 200 ezren fordultak meg a fesztiválon.

Mizsei Bernadett

Hazánk legnagyobb összművészeti eseményének első hétvégéjén közel hatvanezren, a további hét napon 140 ezren fordultak meg. - Az első három nap sikerét követően a második hétvégén is megtelt a Panoráma Színpad előtti tér. Pénteken és szombaton is több ezren buliztak a koncerteken. A további 26 helyszín is szinte mindennap telt házas volt, legyen szó könnyű- vagy komolyzenei, színházi vagy népzenei programról - mondta el Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program- és marketingigazgatója.

Idén több új helyszínnel bővült a fesztivál palettája. Az idei fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne a Cirque du Tókert volt, amely az újcirkusz és a kortárs tánc neves hazai társulatait vonultatta fel a Vigántpetenden felállított valódi cirkuszi sátorban.

A fesztiválon a hazai könnyűzenei színtér legnépszerűbb zenekarai mellett fellépett a francia Deluxe és a Nouvelle Vague, valamint az amerikai Pink Martini feat. China Forbes. A Momentán Udvar legkedveltebb vendége Dolák-Saly Róbert, Ganxsta Zolee és Zacher Gábor volt - Harcsa Veronika saját udvarában a magyar jazz legjelesebb képviselőivel, a tíz nap alatt összesen 40 jazzkoncerttel várta a látogatókat. Hobo idén versestjeivel varázsolta el közönségét saját udvarában Taliándörögdön.

Fényfestés az evangélikus templomon Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye fesztiválon MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A Völgykomolyzene és Virtuózok helyszínén, a római katolikus templomban a tíz nap alatt több mint 30 koncert várta a látogatókat. Idén Taliándörögd fogadta a színház szerelmeseit. A Nemzeti Szín-Téren, az SZFE Globe és a Fidelio Színház Színpadán közel 70 előadást láthattak a nézők. A Hagyományok Háza szervezésében megvalósuló Folk Udvarban mások mellett Berecz András is megfordult, valamint fellépett a Muzsikás Együttes és a Zagyva Banda is.

A Művészetek völgyében ezúttal 211 kézműves és 60 vendéglátós vett részt. A szervezőktől megtudtuk azt is: a fesztiválon két leánykérés történt. A legfiatalabb völgylakó két hónapos, a legifjabb sátorozó egy nyolc hónapos kisbaba volt.

A Magyar Vöröskereszttel közösen idén is mindennap volt véradás, 950 véradó érkezett, akik így összesen 2850 emberéletet mentettek meg. 120 sportos fesztiválozó vett részt a félmaratonon és az öt kilométeres kapolcsi földönfutók versenyén.

Oszkó-Jakab Natália bejelentette a jövő évi fesztivál időpontját: 2018-ban július 20-29. között rendezik meg a Művészetek völgyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!