Hírek

2016.09.26. 07:13

Nevelőszülőket és családjukat látta vendégül az állatkert

Veszprém – Mikor elindítottuk ezt a kezdeményezést, nem gondoltuk volna, hogy hosszútávon ilyen sikeres lesz – mondta Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója vasárnap a nevelőszülők napján.

Leitner Vera

Márpedig az állatkert és a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ által közösen szervezett nevelőszülők napjának sikere vitathatatlan. Több mint öt éve az állatkert minden ősszel vendégül látja egy állatkerti sétára a megyei nevelőszülői hálózatban tevékenykedő családokat.

– Négyszázan regisztráltak, ami hatalmas dolog. Az utóbbi években mindig történt valamilyen fejlesztés az állatkertben, amit izgalmas várakozás övezett. Korábban az elefántok, aztán a fókák és a pingvinek jelentettek újdonságok, idén a dinoszauruszpark – mondta el Török László igazgató.

– Négy gyermekkel érkeztünk, három éve csatlakoztunk először az akcióhoz. Előfordul, hogy máskor is el tudunk jönni állatkertbe, de amióta adott ez a lehetőség, számolunk vele – mesélte Nagyné Viola, aki Berhidáról érkezett családjával.

– Az egész megyéből vártunk családokat, így Veszprém mellett regisztráltak Balatonfüredről, Zircről, Sümegről, Tapolcáról, s a városok körzeteiből is – mondta el Néninger Jánosné Péti Mária, a nevelőszülői hálózat szakmai vezetője.

Fotó: Pesthy Márton

– A rendezvénnyel, az élményszerzés mellett, célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a nevelőszülői hálózatra, az ott végzett önzetlen munkára. A csillogó gyerekszemeket látva pedig tudjuk, hogy megéri – tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!