Hírek

2017.06.07. 17:30

Néptánc, kosárlabda, foci és sok vidámság az óvodai sportnapon

VESZPRÉM Gyerekek és szülők egyaránt nagyon élvezték a Cholnoky óvoda sportnapját, ahol egész délelőtt a mozgásé, valamint az egészséges életmódé volt a főszerep.

B. Virág Rita

Sportnapot szerveztek az egészséges életmódra való nevelés és annak népszerűsítése jegyében a közelmúltban a Cholnoky óvodában. Ide nemcsak a gyerkőcöket, hanem a szüleiket is várták, a belépő stílusosan fejenként egy-egy zöldség vagy gyümölcs volt.

A közös bemelegítést követően az óvoda udvarán tucatnyi helyszínen próbálhatták ki a csemeték és kísérőik ügyességüket, gyorsaságukat. Volt célbadobás, babzsák-cipelő verseny, de a kicsik kipróbálhatták a magasugrást, a kötélhúzást, a labda terelgetést akadályok között, lehetett még focizni, és persze játszóterezni is. A limbózást pedig nem tudták megunni a gyerekek, pedig az utolsó szakaszban már csak szinte kúszva lehetett átjutni a rúd alatt.

A Cholnoky óvoda sportnapján a kötélhúzás volt az egyik legnépszerűbb program Fotó: Pesthy Márton

Nagy sikert arattak a különböző óvodás csoportok bemutatkozó műsorai. Nagy tapssal fogadták az Acro Dance, valamint a balett csoport legifjabb táncosait.

Szokolik Gergelynek köszönhetően egyre több gyermek ismerkedett meg már eddig is az oviban a kosárlabdával. A sportnapon a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) edzője és néhány játékosa örömmel fogadta a csemetéket a palánkok alatt, akik egyre ügyesebben próbálták a gyűrűkbe juttatni a lasztikat.

Mindeközben a belépőkből beérkezett zöldségeket, gyümölcsöket kínálták a dadusok, néhány óvó nénivel pedig kézműveskedni is lehetett. Az óvodások örömmel avatták fel a Tóth Györgyi képviselő asszony felajánlásából vásárolt hatalmas trambulint is.

A nap zárásaként Vetzl Áron néptáncoktató fogta táncra a jelenlévőket. Mondanunk sem kell, Áron bácsi óriási népszerűségnek örvend a gyerekek körében, de ezúttal a szülőket is megtáncoltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!