Hírek

2015.05.27. 06:01

Népi játékok a falunapon

Nagypirit - Játszva szerezhettek új ismereteket, és tölthettek együtt egy kellemes napot a település lakói pünkösd hétfőjén a falunapon.

Tisler Anna

A programra kilátogatni készülők kedvét a szakadó eső sem vette el attól, hogy elmenjenek a sportpályára. A gyerekeket és játszani szerető fiatalokat fanyűvő népi játszóház várta, csigaversennyel, fából készült, kötélpályán mozgó lóval, sárkányos célbadobóval, malommal, gólyalábbal. Targubáné Szendrei Júliától a térségi vöröskereszt közösségi szervezőjétől megtudtuk, a játékokat a segélyszervezet támogatásával élvezhették a falunapra kilátogatók. Az eszközök több helyre eljutottak a segítségükkel, mindenhol nagy sikerük volt. Az ifjúsági szervezet tagjai mentési bemutatón is részt vettek a nap folyamán.

Hollinger Hermann is kipróbálta a fa lovat. Fotó Tisler Anna

A rendőrségi bemutatón a vállalkozó kedvűek fel is próbálhatták a tömegoszlatáskor használt öltözetet. Kovács Róbert rendőrtől megtudtuk, a beöltözés időigényes, a teljes felszerelés súlya közel 20 kg. A jurta állítása és berendezése is sok érdeklődőt vonzott. A sátor alatt készült az ebéd, gulyás és sült hús. Délután kulturális programok szórakoztatták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!