Hírek

2016.09.22. 19:05

Népdalokat énekeltek - A Bányász Kulturális Egyesület együtteseket hívott

Ajka - Nagy sikert aratott A magyar dal napja alkalmából szervezett rendezvény, amelyre a Bányász Kulturális Egyesület vendégegyütteseket és hangszeres szólistákat is meghívott - tájékoztatta lapunkat Oravecz Edit egyesületi elnök.

Penk Tímea

A padragkúti művelődési házban Puskás Károly önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd Utassy István, a művelődési, oktatási és sportbizottság elnöke ünnepi köszöntőjében a magyar dal kincseire hívta fel a figyelmet.

A rendezvény felidézte a sokak által kedvelt hatvanas-hetvenes évek slágereit, amelyekre főként az idősebb korosztály bulizott, de a fiatalabb generáció is szívesen hallgatja a mai napig is.

A Bányász Kulturális Egyesület tavaly csatlakozott A magyar dal napja rendezvénysorozathoz, amelyet hagyományteremtő szándékkal kívánnak minden évben megünnepelni. Oravecz Edit ötletgazda elmondta, hogy az elkövetkezendő években szeretnék szólóénekesekkel, zenekarokkal is bővíteni a programot.

A Forrás Női Kar énekét Lukáts Andrásné kísérte zongorán, és Lukáts András énekelt szólót
Fotó forrás: Női Kar

Az idei műsort az Animató Énekegyüttes nyitotta meg, amely Jánosházáról érkezett Nagy Béláné karnagy vezetésével. A társaság műsorában elhangzott Szélkiálltó-kánon, valamint Liszt-, Bartók-, Bárdos- és Karai-művek. A Presser-dalt a közönség az énekkarral dúdolta.

A rendezvényen fellépett az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola tanulója, Kiss Virág, a kislődi általános iskola diákja, Tiborcz Erik. A gyerekek Bartók-művet adtak elő, Pad Zoltánné, az ajkai zeneiskola tanára készítette fel őket. Nagy tapsot kaptak a közönségtől.

A padragkúti Forrás Női Kar székely, dunántúli és más népdalokkal készült. A szó-
lót Lukáts András adta elő, zongorán Lukáts Andrásné kísérte az énekkart.

A Forrás Népdalkör az ösküi Hajnal Citera Együttessel lépett színpadra Bakos Ilona művészeti vezető irányításával. Vajdasági népdalokat adtak elő, valamint balatoni mulató- és táncdallamokat.

Az előadások után Oravecz Edit és Puskás Károly emléklappal és virágcsokorral köszönte meg a résztvevőknek a színvonalas műsort. A rendezvény a fellépők összkari előadásával zárult. Bartók Béla gyűjtéséből adtak elő népdalokat Nagy Béláné vezényletével, Bakos Ilona citerakíséretében, majd vacsora várta a vendégeket.

Címkék#ünnep#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!