Hírek

2015.08.22. 08:06

Nemzetközi folklórest az Óváros téren

Határon túli magyar együttesek léptek fel pénteken az Óváros téren, ma este tajvani, lengyel és indiai táncosok műsorát láthatja a közönség.

Balla Emőke

Húsz év szünet után tavaly ismét nemzetközi folklórműsort láthattak a veszprémiek. A város az 1990-es évek elejéig házigazdája volt a nemzetközi folklórfesztiválnak. Ezt a népszerű rendezvényt szeretné feléleszteni a Veszprém Városi Központ, mely idén ismét megszervezte a programot. Tavaly hat külföldi együttes (Ciprus, Moldova, Szicília, Szerbia, Spanyolország, Montenegro) szerepelt, ahogyan idén is. Pénteken este határon túli magyar lakta területről érkeztek a fellépők: a vajdasági Topolyáról a Cirkalom Táncegyüttes, a pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház és Erdély legkeletibb vidékéről, Csíkszeredáról a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.

Mindhárom együttes saját népi kultúráját, énekeit, táncait hozta Veszprémbe, koreográfiákat, illetve táncelőadásokat mutatott be. A lüktető ritmusú, pergő produkciók elnyerték a közönség tetszését, a nézők nagy tapssal, lelkesen fogadták az előadásokat. Sokan voltak kíváncsiak a folklórestre, a Városi Művelődési Központ nyári programjai közül a legtöbben. Gyerekek és szülők, egykori és jelenlegi táncosok, érdeklődők kísérték figyelemmel a rendezvényt. Ma este tajvani és kínai táncokat, lengyel koreográfiát láthat a közönség, megismerheti az indiai kultúrát. A program hét órakor kezdődik az Óváros téren (esőhelyszín a Városi Művelődési Központ).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!