Hírek

2016.05.06. 08:21

Német nyelvből vizsgáznak az érettségizők

Pápa - A német nyelvi írásbelivel zárul az érettségi első hete, jövő héten már a választott tantárgyak következnek.

Balla Emőke

A középszintű érettségin a feladatokra 180 perc áll rendelkezésre, melyből az Olvasott szöveg értése 60 perc időtartamú, a Nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 percük van a diákoknak. Az első két rész után következik a szövegértés, végül az íráskészség. Az emelt szintű vizsga 240 percig tart, a feladatlapok felépítése hasonló a középszinthez, ám itt hosszabb és részletezőbb feladatokat kapnak a vizsgázók.

A pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban idén két osztályban ötvenöten érettségiznek. Német nyelven középszintű vizsgát 36-an tesznek, emelt szinten nyolcan vizsgáznak, de közöttük ott vannak a város többi középiskolájának érettségizői is. A Petőfi Sándor Gimnázium 2005 óta vizsgahelyszín, hétfőn magyarból, szerdán történelemből, csütörtökön angol nyelvből, ma német nyelvből érettségiznek emelt szinten a diákok, tájékoztatott Huszár Endre igazgató. Az intézményben angol nyelven többen vizsgáztak, hiszen magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás is van: ha az emelt szintű érettségin a diákok elérik a hatvan százalékot, megszerzik a felsőfokú nyelvvizsgát. Az osztályba járóknak két közismereti tárgyból is angol nyelven kell vizsgázniuk.

Az érettségi időszaka jövő héten a választott tárgyakkal folytatódik: hétfőn a nemzetiségi nyelv és irodalommal, kedden informatikával, latin és héber nyelvvel, szerdán biológiával és társadalomismerettel, csütörtökön informatikával, belügyi rendészeti ismeretekkel, ének-zenével, művészettörténettel, pénteken kémiával és földrajzzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!