Hírek

2017.03.07. 17:17

Feldarabolta áldozatát a nemesgörzsönyi gyilkos?

Kegyetlen gyilkosság történt a hétvégén Nemesgörzsönyben. Egy 41 éves férfi családi veszekedést követően végzett a feleségével, egyes információk szerint a gyilkos feldarabolta a holttestet.

Polgár Tibor

A horrorisztikus bűncselekményről Baráth Attila rendőr alezredes, az ügyet vizsgáló Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit kedden nem sokkal 12 óra után – ekkor még tartott a helyszíni szemle. Megtudtuk tőle: emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 41 éves nemesgörzsönyi férfi ellen, aki március 4-én, szombaton délelőtt bejelentést tett a Pápai Rendőrkapitányságon, miszerint felesége eltűnt otthonról. A körözési eljárás során már hétfő délután felvetődött az emberölés gyanúja is. A bejelentő férfit még aznap az esti órákban gyanúsítottként hallgatták ki, majd emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették. A férj beismerte, hogy március 3-án, pénteken délután szóváltást követően megölte a feleségét, a rendőrség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását. Baráth Attila a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhatott bővebb tájékoztatást a bűncselekmény részleteiről, így arról sem beszélhetett, mi történt a nő holttestével, megtalálták-e azt.

A kép jobb szélén lévő házban élt az áldozat a férjével és a három gyermekkel

A Pápától kicsivel több mint tíz kilométerre fekvő, közel 700 fős Nemesgörzsönyt megrázta a kegyetlen emberölés híre. A helyiek körében kedden reggel ment híre a félelmetes tragédiának, ami a sokak által kedvelt Évával történt. Többen úgy tudják, a hentes szakmájú gyilkos feldarabolta az áldozatát, a maradványokat többek között a ház körül akarta elrejteni, ezért például az emésztőgödröt is átvizsgálták a nyomozók és a szakemberek.

A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az érintett utcát

A Naplónak nyilatkozva mindenki az áldozat kedvességét, közvetlenségét, vidám és jóravaló természetét hangsúlyozta. – Kicsit bohém, de nagyon rendes nő volt – jellemezte egy utcabeli hölgy a meggyilkolt asszonyt, aki elmondása szerint a saját gyermekeiként nevelte a férje korábbi kapcsolatából származó két általános iskolás kislányt. Az áldozatnak két saját fia volt, a kisebbiket ugyancsak közösen nevelték a férfival, míg a nagyobbik már felnőtt, önálló életet él. – Pénteken délután fél három körül még találkoztunk az Évivel az utcán. Korábban mindig köszöntünk egymásnak, váltottunk egy-két szót, ám ezúttal csak eltekert mellettünk biciklivel. Csodálkoztunk is, hogy egy szót sem szólt hozzánk. Szombaton hallottuk, hogy a férje, Norbi bejelentette az Évi eltűnését. Zűrzavaros volt az egész történet, többen gyanakodtak, hogy valami baj történhetett. Azt is beszélték a faluban, hogy problémák voltak Évi és a férje között. Kedden reggel hallottam, mi történt valójában. Mondanom sem kell, teljesen ledöbbentem, sokkhatásként ért a hír, mint mindenkit a településen – fogalmazott lapunknak az ismerős. Kérdésünkre megjegyezte, a meggyilkolt nő férjét nem ismerte túl jól, a férfi zárkózott volt. Korábban Hollandiában dolgozott hentesként, de egy jó ideje már nem volt munkája. Nem tűnt agresszívnek, de túlzottan szimpatikusnak sem – fűzte hozzá az utcabeli hölgy.

Baráth Attila rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője
Fotó: Polgár Tibor

Tatai László, Nemesgörzsöny polgármestere szintén életvidám, rendes, jóravaló anyának ismerte az áldozatot, mint mondta, a gyermekei voltak számára a legfontosabbak. A családi házuk rendezett volt, a gyerekek jól tanultak és nem szenvedtek hiányt semmiben, ez pedig leginkább a családanyának volt köszönhető. Tatai László hozzátette, tudomása szerint a gyerekekről a rokonok gondoskodnak a továbbiakban. A polgármester kiemelte, Nemesgörzsöny önkormányzata a lehetőségeihez mérten igyekszik minden segítségét megadni az érintett családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!