Hírek

2016.05.03. 15:19

Nem volt vészes a matekérettségi

Legalábbis ezt állítják a veszprémi Lovassy László Gimnázium tanulói a matematikaérettségiről. A tanulókat a vizsga után kérdeztük, mennyire érezték nehéznek és izgulnak-e a következő megmérettetés miatt.

Piltman-Horváth Barbara

A diákokra nem csak mi vártunk, volt ott anyuka is, apuka is, de barátok is nézelődtek, vajon végzett-e már ismerősük a feladatsorral. Akik túl voltak már rajta, csoportokba verődve tárgyalták ki, ki hogy számolt, mi jött ki eredménynek és melyik feladatot hagyta ki.

- Én a tizenhetedik feladatot hagytam ki, az statisztika volt, nem akartam azzal bíbelődni – mondta az egyik frissen érettségizett, mire helyeseltek társai is, túl hosszú lett volna, túl sok időt elvett volna a többi feladattól.

A fiúk elmondták, egyáltalán nem izgultak, bár matematika fakultációs diákokról lévén szó, nem is csodáljuk, a profik nyugalmával indultak, és beszélgetésünkkor sem látszott, hogy nagy kő esett volna le a szívükről. – Inkább a történelemtől félünk, másfél évvel az érettségi előtt ugyanis új tanárt kaptunk, reméljük, nem nehezíti meg majd a helyzetünket.

Az esti tervek között nem szerepelt az ünneplés, inkább még egyszer átnézik a tételeket: – Majd ha végeztünk mindennel, akkor jöhet a lazítás és a bulizás.

Címkék#érettségi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!