Hírek

2015.09.22. 17:38

Fagyasztóládába tette anyja holttestét, de azt mondja nem bűnös

Veszprém - Nem követett el emberölést Cs. Tamás, akinek testi sértés bűntettért kell felelnie, ezért kedden hét év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Kovács Erika

Ezt az ítéletet hozta Laczkó Henriett bíró tanácsa a Veszprémi Törvényszéken. Mindemellett a férfit hét évre eltiltották a közügyektől, és kötelezték a több mint három millió forint bűnügyi költség megfizetésére. A diplomás férfit halált okozó testi sértés bűntettével vádolta a főügyészség, amit a minap módosított emberölésre. A bíró az ítélethírdetés után rámutatott, a vádlottnak nem volt bizonyíthatóan ölési szándéka. Az ítélet ellen Varjú András, a férfi védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett. Gulyás Ildikó ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Laczkó Henriett bíró (középen) az ítélet hirdetéskor a törvényszéken

- Szerettem anyámat, traumát okozott az elvesztése, szomorúság és fájdalom számomra, ami történt. egy ostoba, szerencsétlen balesetből rossz döntést hoztam, mert anyám kérásre nem hívtam mentőt. Ha ezt megteszem, nem kellene most itt állnom - ezt mondta az utolsó szó jogás Cs. Tamás. Hozzátette, anyjának semmiféle sérülést nem okozott, találgatások, feltételezések vannak az ügyben, melyek rossz fényt vetnek rá. - A lelkiismeretével el tud számolni. A vádbeszédből kiderült, Cs. Tamás ápolta édesanyját, akit néha elhanyagolt. Tavaly áprilisban ittasan ment haza, amit anyja szóvá tett, a férfi erre megütötte, vérző anyja után ment a fürdőszobába, ahol a kádba verte a fejét, a vértől a nő megfulladhatott. Az asszonyt magára hagyta, fagyasztóládában kivitte egy város menti telekre, majd patakmederbe tette, ahol két hónap múlva találták meg. Az erősen bomló holttest vizsgálatával a szakértőknek nehéz dolguk volt.

Az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt másodfokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!