Hírek

2015.09.04. 11:34

Véga a nyárnak: nem lassítja nagy forgalom a haladást az utakon péntek lévén sem

Az idegenforgalmi szezon lecsengésével a torlódás is megszűnt az M7-es autópályán, illetve a balatoni utakon.

Tremmer Tamás

Hiába van itt a hétvége, szeptemberben már nem kell arra számítani, hogy óriási dugók alakulnak aki az M7-es autópályán, vagy éppen a balatoni utakon. A tó környékén mindenhol normál tempóban lehet haladni, mindössze a Csopaknál, a 71-73-as főutak csomópontjánál kell számítani útfelújítási munkálatokra.

A kereszteződésben a burkolat egy részét felmarták, annak helyére két réteg olyan aszfaltot terítettek le, amely a korábbihoz képest jobban ellenáll nyomvályúsodásnak. Az aszfaltozással napokon belül végeznek. Ezt követően tartós burkolati jeleket festenek fel, a csomópontba új, ekézhető prizmák kerülnek ki. Részben a régi KRESZ-, illetve útirányjelző táblák cseréjére is sor kerül a felújítás során. A befejezés határideje október 8.-a, eddig lehet számítani korlátozásokra a kereszteződésben.

Ugyancsak tervezett munkát végeznek az M7-es autópályán, ahol a beton terelőfal, valamint a korszerű acél szalagkorlát építését és a fényvédelem korszerűsítését végzik a szakemberek, ezért a Budapest felé vezető oldalon, az Érdi csomópont és az M1/M7-es autópálya közös szakasza, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között a forgalom lassulására lehet számítani. A korábbi szalagkorlát eltávolítását és a betonelemek beépítését – a technológiai folyamatok figyelembevételével – folyamatosan végzi a kivitelező. A munkavégzés sávelhúzásos terelés mellett történik, a terelés mellett két sávban lehet közlekedni. Az M0-s autóúti csomópontnál érdemes használni a gyűjtő-elosztó pályát is, ezen keresztül is tovább lehet hajtani Budapest felé. Várhatóan november végéig tart a munkavégzés.

Délben baleset történt Budapesten a Bakáts utcában (a Petőfi-hd budai oldalán), a rendőrség tájékoztatása szerint legalább 14 óráig helyszínelnek. Torlódásra, útlezárásra nem kell számítani.

13 óra után baleset történt a fővárosban a Nefelejcs utcában, A helyszínen fokozott figyelemmel közlekedjenek, torlódás várható.

Este a Groupama Arénába Telt ház előtt rendezik meg a Magyarország – Románia labdarúgó mérkőzést. A találkozó 20:45-kor kezdődik. A helyszín környékén a kezdés előtt, illetve a meccs végét követően digók alakulhatnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!