Hírek

2015.05.07. 08:44

Nem kell börtönbe mennie a kegyetlen állatkínzónak – két lábbal ugrált egy kiskutyán

Durván belerúgott, majd többször ugrált egy kistermetű kutyán Őri Levente Attila Ajkán, a Vadasásánál, egy tanyán, 2013. május 7-én, este egy alkoholgőzös bulizás után.

Kovács Erika

Dülkné Pintér Zsuzsanna bíró tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és nem ítélte letöltendő börtönre a Veszprémi Törvényszéken csütörtökön, mert úgy vélte, az igaz, hogy a vádlott az állatnak különös szenvedést okozott, de „reményeik szerint a próbaidővel is elérik a büntetési célokat”.

Az ügyet korábban az ajkai járásbíróság tárgyalta, ahol 1 év 6 hónap börtönre ítélték a férfit, amit három év próbaidőre felfüggesztettek. Kötelezték továbbá a közel 23 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, és kérte a próbaidő mellőzését. Ezt a megyei főügyészség fenntartotta, és a Veszprémi Törvényszéknél azt indítványozta, hogy tekintsen el a próbaidőtől.

A kirendelt védő perbeszédében többek között kiemelte, a vádlott büntetlen előéletű, tettét bevallotta, de azt mondta, nem szándékosan, hanem ittasan tette, és nagyon sajnálja a történteket.

A vád szerint a kiskutyába a férfi belerúgott, majd két lábbal többször ugrált rajta, valójában kitaposta a szerencsétlen állat beleit.  A csütörtöki tárgyalásra  nem jött el, és híreink szerint nem lehet tudni, hogy hol tartózkodik.

Csak állatot ölt?
Az újságíró jegyzete


Borzalmas állatkínzások derülnek ki néha, ugyanis az állatvédők szerint sokkal több történik, mint ami kitudódik. Ami viszont napvilágra kerül, nem feltétlenül rettenti el azokat, akik hajlamosak ilyen borzalmakra. legalább is, ami a büntetést illeti. Egy állatkínzás ugyanis vélhetően sokkal több egy élőlény elpusztításánál. Félő, hogy aki ilyesmit tesz, sok mindenre képes lehet, és embertársaival is agresszív. Kriminálpszichológusok, ügyvédek gyakran beszélnek arról, hogy aki emberéletet kiolt, gyerekkorában is durva és kegyetlen tettekre volt képes, macskát gyújtott fel, vagy élő állatot boncolt, meg hasonló szörnyűségeket követett el. Ezek után aggodalomra adhat okot, hogy aki minden indok és ok nélkül páros lábbal ráugrik egy apró kutyára, akit utána kegyetlenül, több alkalommal megtapossa, nem biztos, hogy adott esetben kesztyűs kézzel bánna embertársaival. Azt sem lehet tudni, hogy ez az ajkai ember jelenleg hol tartózkodik, kik élnek a környezetében, van-e köztük gyerek, idős, védtelen felnőtt?
Sajnos a társadalom gyakran tárja szét a kezét, hogy senki semmiről senki nem tehet és nincsenek felelősök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!