Hírek

2017.07.28. 17:10

Nem ivott? Akkor kap egy doboz alkoholmentes sört!

Közlekedésrendészeti akciót szervezett pénteken a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) egy hazai sörgyártó cég közreműködésével. Azok a sofőrök, akiket a rendőrök megszondáztattak és nem jelzett az eszköz, egy doboz alkoholmentes sört kaptak ajándékba.

Kovács Erika

Bakler Zoltán rendőr őrnagy, a VMRFK közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese a mostanihoz hasonló ellenőrzésekről azt mondta, több száz sofőrből átlagban néhányan isznak alkoholt. - Ebből egy is sok, mert azon túl, hogy ezek a felelőtlen emberek búcsút mondhatnak jogosítványuknak, saját és mások életét is veszélybe sodorhatják, fogalmazott az őrnagy. Bakler Zoltán kiemelte, a rendőrség elkötelezett abban, hogy gyakran ellenőrizze a sofőröket, különös tekintettel az idegenforgalmi szezonra.

Ötszáz sofőrt ellenőriztek, illetve szondáztak meg pénteken a rendőrök Balatonfüreden és Balatonalmádiban
Fotó: Kovács Erika

A rendőrök Füreden és Almádiban péntek estig több száz sofőrt állítottak meg az akció keretében. Akik nem fogyasztottak alkoholt, egy hűs alkoholmentes sörrel frissíthették fel magukat, amiket egy hazai sörgyártó cég képviselőjétől vehettek át.

Tóth Tamás, aki családjával együtt Nyíregyházáról érkezett Balatonfüredre, kérdésünkre azt mondta, mindig elítélte azokat a sofőröket, akik alkoholt isznak vezetés előtt. A férfi sajnálattal beszélt arról, hogy gyakran a vétlenek esnek áldozatul olyan közlekedési baleseteknél, amiket az alkohol okozott.

Többször megírtuk, a rendőrök Veszprém megyében is minden alkalmat megragadnak arra, hogy felhívják a figyelmet az alkohol veszélyeire a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!