Hírek

2016.02.04. 13:38

Negyvenöt késszúrással ölte meg volt párját

Veszprém – Negyvenöt késszúrással ölte meg P. M. élettársát, O. I.-t Pápa belvárosban 2015 májusában. A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a főügyészség, ügyét csütörtökön kezdte tárgyalni Szakács Katalin tanácsvezető bíró a Veszprémi Törvényszéken.

Kovács Erika

– Bűnösnek érzem magam, megbántam a történteket – ezt mondta a férfi a bíróságon, aki azt kérte, a bíró olvassa fel nyomozási vallomását. A tárgyaláson kiderült, O. I. miatt vált el feleségétől, akitől két gyermeke született, O. I.-től pedig egy. O. I.-nek korábbi kapcsolatából már volt egy gyermeke, akivel a nő nem tartotta a kapcsolatot. A vádlott és a nő nyolc évig élt együtt egy Nógrád megyei faluban, kezdetben jól, aztán a nő többször elment, majd visszaköltözött párjához. A férfi elmondta, ő sokat dolgozott, állatokat tartott, mindent megtett a nőért és a kisfiúért. Tavaly márciusban az asszony végleg elköltözött kisfiával együtt, először Budapesten keresett munkát. Ott megismerkedett egy férfival, akit nemsokára elhagyott, aztán a nő egy pápai anyaotthonba ment gyermekével.

Katalin tanácsvezető bíró a tárgyaláson, mellette ülnökök
Fotó: Kovács Erika

A tárgyaláson elhangzott, a vádlott eközben folyamatosan kereste párját, hogy rávegye, kezdjék újra életüket, vagy legalább a kisfiát engedje hozzá, meg a pesti férfitől is féltette őket, aki a nő elmondása szerint zűrös életű volt. Ám a vádlott nem bukkant a nő nyomára. Aztán O. I. egyszer azt mondta neki, „nagyon szép a Várkertfürdő”, és a férfi ebből rájött, hol lehet a nő. Nemsokára el is ment utána Pápára, ahol a belvárosi téren épp a bicskájával evett, amikor felhívta O. I., és többek között cinikus megjegyzéseket tett a férfira szexuális tekintetben. Azt is mondta neki, minden ujjára akad egy férfi és közös barátaikkal is volt viszonya. A beszélgetés végén hirtelen meglátta a nőt, ekkor elindult felé, és, mint a bíróságon elmondta „elborult az agyam, magamon kívül voltam, elsötétült minden, aztán O. I. ott feküdt előttem vérbe fagyva, és én is csupa vér voltam”. Felidézte még, hívta a mentőket, aztán a rendőrök elfogták. Azt mondta, nem tudja, mi történhetett vele, békés ember volt mindig, rendezett családban élt. Most kisfiát édesanyja neveli, látogatják őt a börtönben. – Muszáj túlélnem, a kisfiam miatt, akit nagyon szeretek – közölte.

A tárgyaláson a bíró a vádlott után igazságügyi szakértőket hallgatott meg, a tárgyalás február 26-án folytatódik.

Előzmények:

Megöltek egy nőt Pápán

Gyulkosság után - Nem befolyásolja Pápa közbiztonságát  a súlyos bűncselekmény

A pápai anyaotthon baptista lelkipásztora és Péter katalin alezredes a tragédiáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!