Hírek

2016.10.21. 14:11

Szobrot kapott a dandártábornok

Veszprém - Meghatódva beszélt Dányi Béla Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgató minapi dandártábornoki kinevezéséről, és azt mondta, ezt elöljáróitól, vezetőitől kapott tudásának, tapasztalatának, kitűnő kollégáinak, a csapatmunkának köszönheti.

Kovács Erika

Mindez az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen hangzott el a katasztrófavédelemnél, pénteken.

Dányi Béla igazgató felidézte, negyven éve húzott surranót Mezőtúron, aztán 1980-ban Tapolcára került fiatal hadnagyként, majd elkerült innen, és álmában sem gondolta, hogy egy napon dandártábornok lesz, ráadásul Veszprém megyében. Köszönettel beszélt társszerveik, együttműködőik, a társadalom elismeréséről, ami a tűzoltók munkáját kíséri.

Abból az alkalomból, hogy Áder János köztársasági elnök Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül kinevezte tűzoltó dandártábornokká Dányi Béla ezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét, az állomány nevében gratulált és egy tűzoltót ábrázoló szobrot adott át Kapuvári Viktória ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes és Miskolczi Tibor ezredes igazgatóhelyettes a dandártábornoknak.

 

Az ünnepségen Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő köszöntője után Barta Tamás történész idézte fel az 1956-os eseményeket. Elmondta, országos lavinát indított el, amikor '56-ban a fővárosban az Államvédelmi Hatóság a tüntető tömegbe lőtt.  Beszélt többek között a nemzetőrségről, a pufajkásokról, a Kádár-rendszerről,  a munkásőrségről, majd kiemelte, 250 embert akasztottak fel és több ezret bebörtönöztek.

A múltidézés után Dányi Béla dandártábornok adta át Góra Zoltán országos katasztrófavédelmi főigazgató által adományozott elismeréseket. Kiemelkedő szolgálati munkáért ajándéktárgyat adományozott Balogh Miklós alezredesnek és Antal Tibor őrnagynak. Idei kimagasló sportteljesítményért, szakmai munkáért,a szakterületek együttműködésért igazgatói elismerésben részesült Kapuvári Viktória ezredes, Györkösné Antal Edina százados, Fekete Tamás százados, Nagy Péter őrnagy, Valler Ernő százados, Maszarekné Király Bernadett, Cseszárik István és Simon Ilona. Elismerést kaptak a tevékenység irányítási központban, és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon dolgozók is: Horváth Tamás zászlós, Lőrincz Gyula zászlós, Ács Krisztián zászlós, Lenti Tamás főtörzsőrmester, Németh Gergely őrmester, Móger Balázs főtörzsőrmester, Somogyi Zsolt őrmester. A megyei tűzoltó versenycsapat felkészítéséért elismerést kapott a balatonfűzfői hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka Nádai Tamás őrnagy, a laktanyák felújítási munkálatainál végzett munkáért Szalai Gábor főtörzsőrmester, Kálmán Gábor őrmester. Igazgatói elismerést vehetett át két önkéntes tűzoltó, Lebán Miklós és Szente Balázs is, akik 2016. szeptember 23-án, egy jásdi családi ház tűzeseténél végeztek kiemelkedő munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!