Hírek

2017.03.01. 20:45

Négy év fegyház a besurranó tolvajnak

Nemesvámos, Veszprém – A már többször elítélt férfit ezúttal négy év fegyházzal büntették kifosztás és lopások miatt.

Mátételki András

A nőtlen, nemesvámosi T. József az ítélet indoklása szerint tavaly április végén a veszprémi védőnői szolgálat rendelőjébe „tévedt be”, ahol egy babakocsiból ellopta egy anya bőr pénztárcáját a benne lévő ötezer forinttal, valamint az összes irattal. Napokkal később a Március 15. úti szakközépiskola öltözőjében egy táskából kiemelt három-ezer forintot, de már nem volt ilyen szerencsés a zeneiskolában, ahol kutatás közben lefülelték, ezért menekülni kényszerült. Viszont a Piros Pont Fejlesztő Központ termében az egyik hátizsákból kihalászott 18 ezer forintot. Június elején beosont a Báthory általános iskolába, ahol az egyik tanteremben hagyott táskából elvitte a tanárnő 19 ezer forintját és valamennyi okmányát. A Táncsics szakközépiskolában csupán kétezer forinttal lett gazdagabb.

Két nappal később a Valeóban bukkant fel a 30 éves nemesvámosi vádlott: a női öltözőben az egyik szekrényt ki-feszítette, ahonnan 41 ezer forintot vitt el, míg a másikban nem talált értéket. A férfiöltözőben is körülnézett, de hiába tört fel itt szekrényt, csak négy szendviccsel lett gazdagabb.

Megfordult az Amigo kávézóban is, ahol, kihasználva, hogy a pultos rövid időre elhagyta a helyiséget, 37 ezer forintot emelt ki a kasszából. Azt is megtette, hogy az egyik szórakozóhelyen a padon alvó ittas férfitól elvette a 25 ezer forintot érő mobiltelefonját. Kifosztás, valamint a lopások miatt T. Józsefet, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül a törvényszék jogerősen négy év fegyházra ítél-te, s kötelezték a károk megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!