Hírek

2016.05.21. 07:19

Napsütés és kora nyárias meleg

Veszprém – A hétvége mindkét napján napos, száraz idő és 25 fok körüli hőmérséklet várható, hétfőn estétől egy hidegfront hoz majd átmeneti lehűlést és csapadékot.

Marton Attila

Hétvégén és hétfőn a napsütést csak néha zavarják majd gomolyfelhők, jelentős esőre nem kell számítani, legfeljebb futó zápor fordulhat elő, mondta kérdésünkre Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Hozzátette, szombaton 23-24 fokig emelkedik a hőmérséklet, majd a következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap 25 fokot, hétfőn már 26-ot mérhetünk, éjszakánként tíz fokig hűl a levegő.

Hétfőn este hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, kedd estig záporra és zivatarra is számítani kell, többfelé megerősödhet a szél, a hőmérséklet a hét második napján húsz fokra esik vissza. Szerdától újra több napsütésre van kilátás, és ismét 24-27 fok közötti értékeket mérhetünk majd, tette hozzá a meteorológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!