Hírek

2017.07.19. 16:45

Művészeti tábor a Pannon Egyetemen

VESZPRÉM A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja immár nyolcadik alkalommal rendezte meg művészeti táborát.

Balla Emőke

Az egyetem egyhetes, nem bentlakásos drámajáték és versmondó táborában idén is három korosztály képviseltette magát; az általános iskola felső tagozatos diákjai éppúgy jelen voltak, mint a középiskolások vagy az egyetemisták, tájékoztatott Felföldi Gábor kulturális referens.

Az előadóművészi technikák elsajátítása, a mindennapi kommunikáció, megnyilatkozás, kiállás csiszolása, személyiségfejlesztő, önismereti gyakorlatok mellett idén jelentős hangsúlyt kapott a színjátszás. A táboroztatók szakmai stábjában ott volt Kedvek Richárd színművész, aki egykor a Váci Mihály Irodalmi Színpadban, illetve hasonló táborokban képezte magát, ma pedig az egyik sorozat Bezerédi doktora. Másik két színész is foglalkoztatta a táborozókat: Erdélyi György és Habóczki Máté.

Tartalmas egy hetet töltöttek együtt a táborozók az egyetem hagyományos drámajáték és versmondó táborában
Fotó: Felföldi Gábor

Beszédtechnikát Molnár Erzsébet tartott, drámajátékokat Pucsek Zsuzsanna. Sz. Csordás Éva, Rábai Zsanett és a tábor vezetője, Felföldi Gábor az előadó-művészet, a szövegértés, az irodalmi műsorkészítés rejtelmeibe vezette be játékosan, interaktív módon a fiatalokat.

A megye számos pontjáról (Ajka, Balatonalmádi, Eplény, Hajmáskér, Herend, Nemesvámos, Noszlop, Pétfürdő, Tótvázsony, Veszprém, Zirc) érkező táborozók, akik a hét alatt aktív közösséggé formálódtak, tartalmas gálaműsorban búcsúztak a tábortól: Kosztolányi- és Weöres-verseket szavaltak, valamint Arany-balladákra rögtönöztek kis színpadi előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!