Hírek

2015.05.01. 09:50

Mozgalmas éve volt a Vadászkamarának

Veszprém – Hiába az önkéntes tagság, a Veszprém megyei Vadászkamara százszázalékos szervezettségű. Az elvégzett munkát értékelve, ezen nincs is mit csodálkozni. Baracskay Lajost újabb tíz évre titkárnak választották.

Tremmer Tamás

Küldöttértekezletét tartotta a Veszprém megyei Vadászkamara. Pap Gyula elnök beszámolójából kiderült, a korábbiaknak megfelelően tavaly is igen mozgalmas évet hagyott maga mögött a szervezet. Ami a legfontosabb értékmérő számukra, hogy 2663-an kamarai tag újította meg állami vadászjegyét, szervezettségük továbbra is százszázalékos!

A két állami erdőgazdasággal tavaly is megszervezték az erdész-vadász bált. Velük közösen, a Bakonyerdő gondozásában, Hubertlakon létrehozták a hivatásos vadászok emlékhelyét. Többek között megtartották a Veszprém Megyei Kamarai lövészversenyt, a megyei vadásznapot, a Vadászkamarai Esték rendezvénysorozatot. A hivatásos vadászok továbbképzése Pápán, Sümegen és Veszprémben volt. Tavaly több vadásztanfolyamot szerveztek, öt vizsgát tartottak, ezeken együttesen ötvenen tettek sikeres vizsgát.

Az idei év is érdekesnek ígérkezik. A hagyományos szakmai és a nagyközönségnek szánt programjaikat ezúttal is megtartják. Széleskörű együttműködési megállapodást kötöttek a rendészeti tevékenységet ellátó szervezetekkel. Már készülnek a Megyei Vadásznapra, amelyet ezúttal is pápái agrárexpó keretében tartanak, május 17-én.A küldöttértekezleten ismét bizalmat szavaztak Baracskay Lajosnak, aki további tíz évig lehet a szervezet titkára.

Címkék#vadász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!