Hírek

2016.06.08. 17:00

Motorozás: élmény és veszély

Alsóörs - Nagy élményt, különleges életérzést ad a motorozás, de veszélyéről egyetlen pillanatra sem szabad megfelejtkezni.

Kovács Erika

Így vélekedik kedvenc passziójáról Dobai Attila, a motoros találkozó ötletgazdája és főszervezője, aki 45 éve motorozik, többször indul nagy külföldi túrákra, legutóbb Marokkóban járt.

Dobai Attila 45 éve motorozik, legutóbb Marokkóban járt
Fotó: Balogh Ákos

- Egyáltalán nem veszélytelen a motorozás, de hát az élet sem az, nem igaz? - így von mérleget, és azonnal hozzáteszi, természetesen nem erre kell gondolni, amikor az ember elindul, de az alapvető, hogy felelősséggel, normálisan, preventív, azaz előrelátó  módon  motorozzon mindenki!

- A veszélyhelyzetet sajnos nem lehet minden esetben elkerülni, de odafigyeléssel, a sebesség megfelelő megválasztásával, illetőleg kellő gyakorlással sokat lehet tenni annak érdekében, hogy ne történjen baleset - fogalmaz. Dobai Attila szerint lehet gyors tempóban haladni, de arra mindig érdemes számítani, hogy az előttünk, illetve a körülöttünk levők bármikor meggondolhatják magukat és váratlan manővert hajtanak végre, például kanyarodnak. Így, mint mondja, folyamatosan figyelni kell a járművek mozgását, várható szándékát. Tapasztalata szerint az utóbbi években segítőkészek az autósok.

Címkék#motorozás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!