Hírek

2017.05.29. 13:28

Mindenkit hazavárnak: közösen ellenőrizték a motorosokat

Csesznek – A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprémi Rendőrkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei május 28-án vasárnap Csesznek térségében tartottak közös ellenőrzést, melynek célja az volt, hogy a két keréken közlekedők figyelmét felhívják a veszélyekre, valamint a közlekedés más résztvevői felé is közvetítsék a motorkerékpárosok megjelenésével járó veszélyhelyzeteket.

Leitner Vera

Fotó: Leitner Vera

– A Veszprémi Rendőrkapitányság a motoros szezonban havonta rendez ellenőrzést, ami kifejezetten a 82-es számú főútra irányul, mivel Csesznek környékén egyre nagyobb számban jelennek meg motorkerékpárral közlekedők, ám a jelenlegi adatok alapján a főút ezen szakasza kifejezetten a motorosok számára jelent veszélyt az út jó minősége és az ebből fakadó, megnövelt sebesség miatt – nyilatkozta Adamovics László rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a vasárnapi ellenőrzés kapcsán.

Az rendszeres ellenőrzések idén további kampánnyal is kiegészültek, melynek keretében a 82-es számú főúton Csesznek térségében, Gyulafirátót, valamint Eplény között, továbbá a 77-es számú főúton Kapolcs és Monostorapáti között figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki áprilisban Hazavárnak! felirattal.

A táblák célja, hogy felhívja a motorkerékpárosok figyelmét a közlekedésben rejlő veszélyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!