Hírek

2017.07.19. 05:50

Ajka melletti motokrosszpályán fosztogatott a gondnok

Az Ajkai Járási Ügyészség üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves budapesti illetőségű férfival szemben, aki 2017 februárjában egy Ajka melletti motokrosszpályán dolgozott pályagondnokként, ahonnan pénzt és különböző használati tárgyakat tulajdonított el, közölte Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint az elkövető a pályán elhelyezett egyik konténer ablakát betörte, és onnan eurót, valamint különböző elektronikai cikkeket tulajdonított el, egy másik konténerből pedig hegesztőgépet lopott. A konténerekben tárolt értékek ugyanazon sértett tulajdonát képezték.

A vádlott az elektronikai cikk egy részét és a hegesztőgépet is értékesítette, melyek közül a rendőrség a hegesztőgépet egy műszaki üzletből – ahol a vádlott azt értékesítette – lefoglalta, és a sértettnek kiadta. A lopással okozott közel 380 ezer forintos kárból így 75 ezer forintnyi kár megtérült, míg a rongálás miatt a sértettnek további 10 ezer forint kára keletkezett. A járási ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!