Hírek

2015.08.20. 14:51

Motívum-tár: múzeumi családi délután a Laczkó Dezső múzeumban

Kézműves játszóház, népzenei és néptánc együttesek műsora, kemencében sült kenyér fogadja a családokat a Laczkó Dezső Múzeum délutáni ünnepi programján.

Balla Emőke

Többéves hagyomány, hogy augusztus 20-án a Laczkó Dezső Múzeum délutáni programot kínál a gyerekeknek, szüleiknek, nagyszüleiknek. Az eső miatt az idei rendezvény az épületben kezdődött: a kézműves játszóházban a gyerekek kerámiákat festettek, dobozokat, levendula illatpárnákat készítettek a népművészet motívumaival, alumínium lemezt domborítottak, kipróbálhatták a papírmerítést. A Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes néptáncbemutatója olyan fergeteges hangulatot teremtett, hogy a legkisebbek is beálltak táncolni, forogni. A Zagyva Banda lemezének koncert-bemutatóját már a szabadban tartották. Volt tárlatvezetés a Bakonyi házban, előadás a népművészet motívumkincseiről és a népművészet divatra gyakorolt hatásairól. A Kabóca Bábszínház „Volt egyszer egy..." című előadása öt órakor kezdődik.

Friss kenyér sült a múzeum új mobil kemencéjében a Bakonyi ház előtt, veszprémi közösségek – a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör, a Veszprém-Cserháti Társaskör és a Veszprémi Petőfi Színház – bográcsban finomságokat főztek az udvaron, a legkisebbek pónin lovagolhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!