Hírek

2016.05.25. 13:29

Morbid hivatali tévedés: halottnak hitték a férfit, aki egyébként jó egészségnek örvend

Összecserélték egy hivatalos helyen az elhunyt férfi adatait egy élővel, sajnálatos módon az én, jó egészségnek örvendő férjemmel – tudtuk meg egy Veszprém megyei asszony elmondásából, aki közölte, ő és férje még mindig a történtek hatása alatt áll, ugyanis férjét egy hivatalos levélben halottnak nevezték.

Kovács Erika

– Az ajánlott levelet idős, szívbeteg anyósom vette át, ráadásul az én születésnapomon, május elején, amit aztán átadott nekünk – idézte fel a velük történt esetet még mindig döbbenten a nő, aki azt kérte, sem a nevüket, sem a települést ne írjuk ki, és azt sem, hogy melyik hivatalos helyről adták postára a levelet.

Azzal érvelt ugyanis, hogy miután elolvasták a levelet és majdnem rosszul lettek tőle, mert abban egy súlyos tévedés állt, azonnal személyesen visszavitték oda, ahonnan azt postázták nekik. Ott átvették tőlük az iratot és közölték velük, tévedés történt, megsemmisítik a levelet, amit aztán el is vettek tőlük. A házaspár így nem akarja megnevezni a helyet, ahonnan a levelet kiküldték nekik, mert attól tartanak, adott esetben nincs írásos bizonyítékuk igazukra.

– A történetről amiatt beszéltem, hogy adott helyeken, a hivatalos ügyintézésnél jobban ügyeljenek hasonló esetekben, főként akkor, amikor halálhírről van szó! Nem beszélve arról, hogy milyen következményekkel járhat az, ha beteg, például szívpanaszokkal küszködő idős ember nyitja ki a valótlant közlő, megrázó tartalmú levelet. Ennek beláthatatlan következménye lehetett volna a mi esetünkben is – fogalmazott az asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!