Hírek

2017.07.20. 20:25

Módosul a menetrend Pápán

PÁPA Augusztus elsejétől megváltozik a helyi járatú autóbuszok menetrendje. Az ezzel kapcsolatos felül-vizsgálat befejeződött, a lakosság és a városban működő intézmények, vállalkozások számára közel egy hónap állt rendelkezésre, hogy megfogalmazzák véleményüket, javaslataikat.

Polgár Tibor

A beérkezett észrevételeket a lehető legnagyobb mértékben igyekeztek beépíteni az új menetrendbe - hangsúlyozta Unger Tamás alpolgármester a városházán. Mint mondta, ennek nyomán a tervezethez képest három komoly változtatást is tartalmaz az augusztus elsején érvénybe lépő,átalakított menetrend, amibe visszahelyezik a 7-es viszonylatot, de nem a korábbiakban megszokott feltételekkel. Lényeges változás lesz, hogy a Fő teret már nem érintik a 7-es jelzésű autóbuszok, amik a Korona utca után a Vásár utcán haladnak tovább. Ezenkívül ez a járat egészena Hirtenbergerig közlekedik majd.

A 2-es autóbuszjárat tervezett útvonala kapcsán érkezett számos visszajelzést figyelembe véve úgy döntöttek, hogy ez a járat a Török Bálint utcán keresztül felmegy a Fő térre, érinti az autóbusz-pályaudvart és a Március 15. teret, majd a Korona utcán halad tovább. A 2-es és a 7-es menetrendjénél egyaránt különösen figyeltek többek között a munkába járók igényeire.

A következő hónap első napjától átalakul a pápai autóbusz-menetrend
Fotó: Polgár Tibor

A harmadik nagyobb változtatás a 4-es, 6-os viszonylatra vonatkozik. Unger Tamás rámutatott, a két viszonylat tulajdonképpen egy vonalat jelent, egyedül a menetirány különbözteti meg őket egymástól. Ennek a járatnak köszönhetően a keleti és a nyugati városrész között közvetlen, átszállás nélküli kapcsolat alakul ki.

Az alpolgármester megjegyezte, a 3-as viszonylattal kapcsolatban is elsősorban a munkába járók szempontjai mentén végezték el a szükséges változtatásokat, továbbá kezdeményezik a buszmegállók áthelyezését. Hozzátette: a menetrend módosításában a város két nagy járműipari beszállítójának hétvégi műszakváltásokkal kapcsolatos igényei is megjelennek. Az új menetrendet egyébként három hónap működés után újra felülvizsgálják majd, tehát továbbra is lesz lehetőség észrevételeket tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!