Hírek

2015.06.23. 17:49

Módosított útvonal: a változás miatt többet kell sétálni a megállótól a Csolnoky kórházig

Veszprém - Nem állnak meg a kórházhoz közeli Vörösmarty téren a Balatonalmádiból érkező járatok a múlt hét óta, panaszolta olvasónk.

Marton Attila

Kutassy Csaba olvasónk felháborodva jelezte, hogy június 16-tól a Balatonalmádiból érkező távolsági buszok már nem a Bajcsy-Zsilinszky úton, hanem az észak-déli tengelyen (Almádi út) keresztül mennek az autóbusz pályaudvarra. Korábban a buszok a bíróság előtt és a Vörösmarty téren álltak meg - amely néhány száz méterre van a kórháztól -, a változtatás miatt azonban a Balatonalmádiból és Szentkirályszabadjáról kórházi vizsgálatra érkező betegek kénytelenek az Almádi úti körforgalomnál lévő megállótól vagy a végállomástól gyalogolni a kórházig.

A változtatás miatt a kórháztól néhány száz méterre eső Vörösmarty tér helyett közel egy kilométert kell gyalogolnia az utasoknak
Fotó: Penovác Károly

A többség érdekei és a város közlekedésszervezése miatt szükséges volt az útvonal módosítása, közölte érdeklődésünkre az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ. A társaság jelezte, a változtatás véglegesnek tekinthető, mert a forgalomeltereléssel a Hotel előtti útszakasz terhelése csökkent, a járatok menetideje kiszámíthatóbbá vált. A társaságtól kapott válaszokból kiderül, nem tartják indokoltnak, hogy egyes járatok újra a régi útvonalon közlekedjenek. Válaszukban felhívják a figyelmet, az új megállók - amelyek esőbeállóval is rendelkeznek - 3-400 méterre vannak a Vörösmarty tértől, és elismerik, hogy a kórháztól való távolság növekedését hátrányosan élik meg az utasok, szerintük ez a változás nem elviselhetetlen mértékű .

Munkanapokon 53, szabadnapokon 32, munkaszüneti napokon pedig 27 járatot érint a változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!