Hírek

2017.06.12. 15:10

Újabb fejlesztések az állatkertben - Több száz milliós támogatás

A Modern Városok Program keretében a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark fejlesztését és bővítését célzó beruházást 765 millió forinttal támogatja a kormány 2017-ben

Molnár Sándor

Axis szarvas kifutóval bővült az állatkert. Az új, 2000 négyzetméteres látványkifutó a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 50 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg. Az egyszerű, természetes anyagokból készült állatházban három, nagyméretű boksz került kialakításra, önitatókkal és természetes padozattal.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő az új létesítmény átadóján bejelentett egy másik jó hírt is. A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent, hogy a Modern Városok Programjában 765 millió forinttal támogatja a kormány hazai forrásból a Veszprémi Állatkertet 2017-ben, jövőre pedig további 235 millió forinttal. Ez egy nagyon-nagy eredmény, mert sok fejlesztést tudhatunk már magunk mögött, de nem állunk meg, megyünk tovább.  Méltán lehet a város legnagyobb turisztikai attrakciója az állatkert, amelynek 416 ezer látogatója volt a 2016-os évben – mondta Ovádi Péter.

Ovádi Péter és Török László a most átadott Axis szarvas kifutó előtt az állatkertben Fotó: A szerző

Török László állatkert igazgató a további fejlesztésekkel, a jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az rendkívül nagy ívű lesz. A következő csomagban nagy hangsúlyt kapnak majd az infrastrukturális fejlesztések. A több mint 30 hektárossá bővült állatkertben új állatorvosi központ épülhet, modern vizsgálóval, kezelő és műtőegységekkel, laborrészleggel, karanténnel.

Az állatkert 60 munkatársa számára új szociális helyiségeket, öltözőket alakítanak ki és lesz egy új logisztikai részleg is.

Mára már mintegy 600 lakója van az állatkertnek. Az állatok magas szintű ellátása érdekében, a kor kihívásainak megfelelő takarmánykonyha készül.

Új elhelyezést kapnak a dzseláda páviánok és megújul a tevék és dromedárok kifutója. A beruházás idén ősszel elkezdődik és jövőre a főszezonra ismét megszépül az állatkert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!