Hírek

2017.05.31. 19:05

Alsóőrsön modern játszótérrel készültek a nyárra

ALSÓÖRS - Már tavaly ősszel megkezdték az idei szezonra a felkészülést. A strandon a régi járda egy részét letérkövezték, s javában építik az új játszóteret is. Megkezdődött a település virágosítása helyi vállalkozópartnerek közreműködésével.

Szendi Péter

Az önkormányzat turisztikai bevételeit hagyományosan visszaforgatja, aminek fontos eleme a strand, amelyet nyaranta közel 150 ezren keresnek fel. Korábban is arra törekedtek, hogy fürdőtelepük családbarát legyen, fejlesztéseik most is erre irányulnak.

- A strandfejlesztési pályázat kidolgozásában nagy segítséget kaptunk a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Összeállítottunk egy 44 millió forintos projektet. A korábbi játszóteret elbontották, helyére másfélszer nagyobb, az európai normáknak megfelelő játékelemek épülnek. Egy részük akadálymentes lesz, így a mozgássérült gyermekek is használhatják. A munkálatok pünkösdre befejeződhetnek, ezek költsége meghaladja a 20 millió forintot - mondta el Hebling Zsolt polgármester. Ősszel pedig megújulhatnak a sétányon az üzletek, melyek sokkal komfortosabbak lesznek. A büfék előtti füves részt térkövezik, így kulturáltabban étkezhetnek majd a vendégek. Ezenkívül új öltözőkabinokat is kialakítanak.

Alsóörs az elmúlt években számos megyei és országos versenyen indult, ahol a szakavatott zsűri azt értékelte, hogy a település mennyire tiszta, kulturált, virágos. Szép eredményeket értek el, kétszer balatoni, egyszer pedig fővédnöki díjban részesültek. Tavaly pedig a megyei versenyen a kiváló minősítést kapták. Mindez nemcsak az önkormányzat munkáját dicséri, hanem a helyi lakosokat, nyaralótulajdonosokat, akik nemcsak a saját portájukat csinosítják, hanem az előttük lévő köztereket is gondozzák.

- Idén is több helyi vállalkozással közösen végezzük ezt a munkát, évente 18 millió forintot költünk virágosításra, parkgondozásra. Most helyeztünk ki 360 muskátlit, valamint 27 ezer egynyári virágot - büszkélkedett a település első embere, aki bízik abban, hogy az Alsóörsre látogató emberek gyönyörködhetnek majd a szebbnél szebb virágokban, a kulturált környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!