Hírek

2016.12.13. 16:22

Mit teszünk idén az ajándékok fölé?

Még nincsenek ráfeszülve az emberek a karácsonyfa vásárlásra, egyelőre nézelődnek.

Piltman-Horváth Barbara

Fenyőfa sok van, fenyőfa árus is sok van, de vevő egyelőre kevés. A legtöbben még csak körül néznek, ahogy az eladókkal folytatott beszélgetésből kiderült. -A legtöbben az utolsó percekre hagyják a fenyőfavásárlást - mondta az egyik szupermarket parkolójában áruló Berbás Tímea. - Még sokan csak nézelődnek.

Az árak vegyesen alakulnak, itt nem méterben mérik a fenyőket, kicsi, közepes és nagy beosztás szerint változik a luc, a nordmann és az ezüst fenyő ára.

A luc kicsi fenyője 2.990 Ft, a közepes 4.500 forint, a nagy 5.500 forintba kerül. A kicsi nordmann fenyőért 5.990 forintot kell fizetnünk, a közepesért 8.990 forintot, a nagyért 11.990 forintot, az óriás méretért, merthogy nordmannból az is van, 13.990 forintot kérnek el. Ezüst fenyőt 4.990 forint, 5.990 forint illetve 7.990 forint ellenében szerezhetünk be.

A piacnál kész őrültek háza fogadja az embert, pláne, ha piacnapon próbál parkolni és fenyőt venni. Egyszerre. Itt egyébként már hagyományosan, méterben van megadva a fenyő ára. A luc 2000 forint/méter, az ezüst 4000 forint/méter, a nordmann pedig 6000 forint/méter áron megy. De van, aki ingyen szeretné. Az eladó panaszoltak, éjszaka a fiának ott kellett maradnia a parkoló autóban őrizni a fákat, mert előző éjjel tolvajok vitték el a fát.

-Azt vettük észre, hogy a zsinór, amivel összekötöztük a nordmann fenyőket, el van vágva, így valószínűleg nem csak egyet húztak ki a kötegből - panaszolta. A hölgy a favásárlási szokás kapcsán elmondta, vannak akik már ilyen korán vásárolnak, ők szeretik hamar kiválasztani a legszebb darabokat, a későn jövőknek már alig marad választék, a legtöbben az ezüst fenyőt viszik.

Lehet kapni földlabdás fenyőket is, amiket később elültethetünk, így az ünnepek után ki tudjuk ültetni a kertbe a fát, nem pedig a kuka mellett végzi be rövid, karácsonyfa pályafutását. Földlabdás fákból is kapható szerbluc, ezüst és nordmann, átlagosan hatezer forintot kérnek el darabjáért.

Vannak, akik műfenyőt választanak, szintén környezeti megfontolásból, és az sem piskóta, hogy nem kell utána takarítani a tűleveleket, de vannak már olyan aprók is, amikre még a díszek is rá vannak ragasztva, így csak elő kell húzni a dobozból a következő karácsonykor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!