Hírek

2017.07.09. 18:20

Mintát, kulcsot, életutat jelent - Diplomaosztó a Pannon Egyetemen

VESZPRÉM - Mark Zuckerberg a XXI. századra vonatkozóan felhívta a figyelmet, hogy a kapcsolatok kialakításában már jók vagyunk. Ebben a században a közösséggé válást kell újratanulnunk. Ebben lesz nagy szerepük önöknek -mondta el Kocsis László rektorhelyettes

Leitner Vera

- Úgy látom, a humán képzettség - persze örök versengésben a reáliákkal - manapság jelentősen felértékelődött, és nemcsak a nyelvismeret okán - emelte ki beszédében Brányi Mária alpolgármester a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának diplomaátadó ünnepségén szombaton.

- A bölcsésztanulmányok ennél jóval többet nyújtanak. A világról, az életről való általános tudást, a vizsgálódás és megértés képességét, mintát, kulcsot, utakat.

Horváth Géza dékántól Farkas Viktória veszi át oklevelét

A bölcsészet ötvözi a leíró jellegű lexikális tudást a megértés igényével, és a rendszerben való gondolkodásra is megtanít. Úgy látom, ez a kompetencia újra és egyre inkább piacképességet is jelent, egyre fontosabbá válik az általános műveltségre alapozott világismeret, holisztikus szemlélet, kreatív gondolkodás - mondta el az alpolgármester

Az idei tanévben 138 hallgató vehetett át oklevelet, közülük 72 fő alap-, 53 fő mesterszakon, 13-an pedig a második oklevelet szerezték meg. Horváth Géza egyetemi docens, a modern filológiai és társadalomtudományi kar dékánja beszédében kiemelte, napjainkban a humántudományok keresik a helyüket a folyamatosan változó világban.

Nem kérdés, pedagógusokra, kommunikációs szakemberekre, fordítókra, tolmácsokra kétségkívül mindig lesz kereslet, mondta el a dékán, s egy általános, fontos humán értéket, a személyesség igényét emelte ki, melynek súlya a mai világban egyre inkább felértékelődik. - Mire szolgál a személyesség igénye az automatizáció világában?

Ma már személyre szabott termékeket lehet gyártani, de ahhoz szükség van személyre is. Az emberi tényező nem iktatható ki ebből az új világból sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!