Hírek

2015.11.28. 11:56

Minek tanultuk a KRESZ-t?

Veszprém – Az Árpád utcában és az Aranyoskút utcában sem tartják be a sebességkorlátozást az autósok, a szabálysértéssel egymást és az utca lakóit is veszélyeztetik, állítják a helybeliek.

Balogh Ákos

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az egyik veszprémi autós fedélzeti kamerája alapján indított a rendőrség eljárást egy száguldozó audissal szemben, olvasóink reagálása alapján újabb kritikus utcákat derítettünk fel, ahol nem számít a 30 km/órás sebességkorlátozás vagy az elsőbbségadás tábla.

Fotó: a szerző

Egy az Árpád utcában lakó idős hölgy a helyszínen érdeklődésünkre elmondta: rettenetesen mennek itt az autósok, félelmetes, ahogyan a szűk utcákban száguldoznak, mint a vadállatok. – Az útszűkületnél nem adnak elsőbbséget, sokszor inkább megvárom, míg nem jön senki és csak akkor kelek át gyalog errefelé, mert ha egyszer itt összeütközik valaki, talán még engem is a falhoz nyom. Kocsival se szeretek erre jönni, ha tudok, inkább kerülök egy kicsit. Magamat is féltem meg az unokáimat is.

A hölgytől megtudtuk, a reggeli órákban, 7–8 óra között és a délutáni csúcsban erősen megnövekedett a forgalom itt is, ilyenkor még veszélyesebb a két útszakasz.

– Szerintem több rendőrt kéne ideküldeni, a polgárőröknek pedig bejelenteni, ha látják a gyorshajtókat, talán még egy sebességmérő eszköz is hatásos volna – teszi hozzá.

A péntek délutáni csúcsforgalomban mi is megtapasztalhattuk, a lakók problémája nem alaptalan, szinte senki sem törődik a KRESZ-táblákkal.  Egy másik arra járó férfi szintén panaszkodott az autósokra, ő úgy fogalmazott: egyetlen probléma van itt, eltévesztik, hogy nem a ralipályán vannak, hanem a városban, még a kanyarokban sem lassítanak, heti szinten történik is baleset az itteni kereszteződésekben. Nem figyelik a táblákat, nem adnak elsőbbséget és még gyorsan is hajtanak, nem értem, minek tanultuk a KRESZ-t? – mondja.

Az üggyel kapcsolatban érdeklődtünk a rendőrségnél is, akik leghamarabb hétfőre ígértek tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!