Hírek

2015.10.12. 18:04

Még tesztüzem alatt a mindent figyelő kamerák

Több hírportál, köztük a veol is foglalkozott már a telepített sebességmérőkkel, de hivatalos választ az ezekkel kapcsolatos kérdésekre eddig nem lehetett olvasni.

Heffler Péter

Megkeresésünkre végül az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata nyilatkozott, amiből megtudtuk: Jelenleg is zajlanak a fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok kihelyezésnek műszaki munkálatai, az éles üzemeltetésük megkezdésének időpontjáról tájékoztatást fog adni a rendőrség.

Áll már a fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont Eplényben a zirci út mentén. Összesen háromszázhatvanöt fix traffipaxot helyeznek ki százharminckét magyarországi közúti helyszínre. Az éles mérések megkezdése előtt közzéteszik a www.police.hu rendőrségi honlapon a helyszínek pontos listáját
Fotó: Penovác Károly

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerint az összesen háromszázhatvanöt fix telepítésű eszközt százharminckét magyarországi közúti helyszínen szerelik fel. A közlemény szerint „egyelőre fix telepítésű KKEP nem működik még az országban, így Veszprém megyében sem”. Megtudtuk, hogy a következményekkel járó mérések megkezdése előtt közzéteszik a www.police.hu rendőrségi honlapon a pontos listát.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata hozzátette, hogy a KKEP-k dokumentálási hatótávolságáról nem szolgálhatnak pontos adattal, hiszen a tesztelés még folyamatban van. Amit viszont figyelnek: sebességmérés, rendszámfelismerés, forgalomszámlálás, forgalomtorlódás észlelése, veszélyes árut szállító járművek (ADR) észlelése, biztonsági öv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműről készített felvételek továbbítása, behajtási tilalom megszegésének észlelése, kötelező haladási irányra vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése; záróvonal átlépés észlelése, vasúti átjárón történő áthaladáskor a vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzés, a leállósáv igénybevételére vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése és az autóbusz forgalmi sáv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!