Hírek

2017.03.19. 19:15

Mindenből a legjobb - Hagyományos rendezvénnyé vált a Boros Toros

Csopak - Bár az időjárás nem volt kegyes, sokan keresték fel a település immár hagyományos tavaszi gasztronómiai rendezvényét szombaton.

Szendi Péter

Idén új helyszínen, a Csopaki Üdülőfalu és Kempingben rendezték a látványdisznóvágással induló Boros Torost. A délelőtti versenyen jó hangulatban töltötték, sütötték a kolbászokat. A vendégeket, családokat is számos program várta, a legkisebbek mini autókkal, népi játékokkal játszhattak, a nagyobbakat pedig a vesszőfonó, fafaragó és fazekas kézművesek vezették be a mesterség alapjaiba. Finom falatokban sem volt hiány, a kitelepülőknél széles volt a kínálat.

Fotón a győztes csapat, az Íznyelők tagjai és Fülöp László mesterszakács, a zsűri elnöke Fotó: Szendi Péter

A verseny kora délutáni eredményhirdetéséig a Fülöp László mesterszakács által vezetett zsűri nem volt könnyű helyzetben, apró különbségek döntöttek a csapatok között. Nagy arany minősítést kapott, ezzel pedig a verseny győztese lett az Íznyelők, arany minősítést kaptak a Füredi Tölti Kék és a Bélügyesek csapatai, ezüst jutott a Csopak-Paloznak Horgászegyesületnek, bronz minősítés pedig a Csodás Csopaki Csocsócsapatnak. A jó hangulatú napot a Frisson Zenekar koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!