Hírek

2016.10.01. 06:56

Mindannyian zarándokok vagyunk

Sümeg – Földi létünk során mindannyian zarándokok vagyunk, minden nap közelebb kerülünk a másik dimenzióhoz, szólt a zarándokútra indulókhoz a Plébániatemplomban Nagy József kanonok.

Tisler Anna

Nagy József felhívta a figyelmet: ma sokszor elhangzik, hogy sok mindenre nincs időnk. Az idő viszont nem a miénk.

Azt Isten ajándékozza nekünk, kinek ennyit, kinek annyit.Gyalogos zarándoklat indult az Irgalmasság évében az irgalmas szeretet kibontakozásáért szeptember 22-én Sümegről. A 85 kilométeres Sümeg-Homokbödöge zarándoklatot a Katolikus Karitász hirdette meg a segélyszervezet alakulásának 85. és újjáalakulásának 25. évfordulója tiszteletére.

Az útra Pécsről és Kaposvárról is érkeztek. Az éjszakát Sümegprágán töltötték, majd másnap Sümegtől Kolontárig zarándokoltak. A Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója, Besenczi Zsolt vezette, akitől megtudtuk: az útra imával, elcsendesedéssel készültek fel lelkileg.

A Karitász mozgalomért teszik meg az utat, azon felül mindenkinek egyéni céljai is vannak. A lelki vezető Megyesi Ferenc káplán volt Pápáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!