Hírek

2016.10.24. 07:43

Milliók jótékonyságból Marcián gyógyulására

Várpalota - Dugig megtelt a városi sportcsarnok a kilencéves Négyesi Marcián gyógyulásáért szervezett jótékonysági gálán.

Forgács Ádám

A Gál Gyula Városi Sportcsarnokban az Egy Mosolyért Közalapítvány, a Vision Hip Hop, Gutyán Attila és Pintér Tamás szervezte gálát Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere nyitotta meg szombaton délután. Mint mondta, Marcián nagymamáját ismeri még első munkahelyéről, vele beszélgetve tudta meg, hogy a kisfiút, távol Magyarországtól, Várpalotától, Angliában agydaganattal meg kellett műteni. Hozzátette: az élet sok próbatétel elé állította már a gyereket. Bízott benne, hogy a most következő, talán legnagyobb próbatételt is sikerül kiállnia a város segítségével. Kitartást kívánt neki, a család minden tagjának és az édesanyjának, „aki fantasztikusan harcol és helytáll”.

– Bízom benne, hogy a gálaest meghozza a várt eredményt, anyagiakban és lelkiekben is, mert azt gondolom, a pénz nagyon fontos és szükséges a gyógyuláshoz, de ugyanilyen fontos, hogy megkapja a szeretetünket és együttérzésünket – hangsúlyozta Talabér Márta.

A rendezők ezután Marciánt köszöntötték, aki szájmaszkban ott ült a lelátón a tömegben, édesanyja mellett. A gálán felléptek a helyi művészeti csoportok és neves előadók. A gálán végül kétmillió-harminchétezer forint gyűlt össze. Az majd a jövő héten derül ki, mekkora összeg került az Egy Mosolyért Közalapítvány számlájára Marcián javára. A gyűjtés a sikeres gála után sem áll le, mert a család számításai szerint a Marciánra váró fővárosi kezelések, kemoterápiák, az utazással vagy ott lakással járó költségek több millió forintot emésztenek majd fel. Négyesi Marciánt Angliában műtötték meg a közelmúltban, miután az ottani orvosok agydaganatot diagnosztizáltak nála. Édesanyja három éve egyedül neveli, a svájcifrank-hitele miatt eladósodott család a várpalotai többgenerációs házát is eladta, a külföldi munkavállalás jelentett volna megoldást anyagi problémáikra.

A gyűjtés számlaszáma: 73900212-10003729-00000000.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!