Hírek

2016.11.03. 07:22

Miért mondott le Kozma Sándor? (frissítve)

Dabrony - A megnövekedett munkahelyi feladatival indokolta Kozma Sándor a polgármesteri tisztségéről való lemondást.

Penk Tímea

Mint megírtuk, szerdán lemondott Dabrony polgármestere. A falu két éve megválasztott vezetője, Kozma Sándor nyilatkozott lapunknak a lemondás okairól. Elmondta, hogy a nagyalásonyi Táncsics Mezőgazdasági Zrt. elnökeként megnövekedtek a feladatai, mivel a cég az elmúlt két év alatt másfélszeresére gyarapodott.

A Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, Szarka Gyula tizenhárom településen látja el a feladatait, ezek egyike Dabrony. Kérdésünkre elmondta, hogy a polgármesteri pozíció megüresedésétől számított 120 napon belül kell megtartani az időközi választásokat. Kozma Sándor lemondásának a tényéről az értesítést megkapta a választási bizottság elnöke, amelynek a hatáskörébe tartozik az új polgármester megválasztásának a megszervezése. Nem az egész képviselő-testületre, hanem csak a polgármester személyére írnak ki új választást. Ennek részleteiről később egyeztetnek.

Az új polgármester megválasztásáig Szakálné Berkes Erika alpolgármester irányítja a települési feladatokat mint ügyrendi helyettes. Kozma Sándor szerint az alpolgármester maximálisan alkalmas arra, hogy a megkezdett munkát továbbvigye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!