Hírek

2016.04.17. 07:12

Kinyitottak a boltok, ismét lehet vasárnap vásárolni (frissítve)

A legnagyobb szupermarket lánc veszprémi parkolójában nagy volt a nyüzsgés, miután a hétközben eltörölt vasárnap boltzárás következményeként megnyitották az üzletet.

Polgár Bettina

Bár az áruház nem volt teljesen felkészülve készlettel, ahogy azt sejteni is lehetett a szűkös határidő miatt, így is szívesen vásároltak az emberek. A dolgozókon sem látszódott negatív érzelem a vasárnapi munkavégzés miatt.

Egy vásárló kérdésünkre elmondta, örül annak, hogy a mai napon is van lehetősége vásárolni, egyetlen negatívumát a városi forgalom megnövekedésében látta. – Csak azt sajnálom, hogy ilyenkor is zsong a város, az eddigi nyugalom helyett.

(Fotó: Balogh Ákos)

A nagy hipermarket minden Veszprém megyei üzletét kinyitotta, a veszprémin kívül ajkai, pápai, tapolcai és várpalotai áruházát is, este tíz óráig várják a vásárlókat, de sok, az üzletsoron üzemelő kisboltok még nincsenek nyitva.

Természetesen azok az üzletek, amik eddig is várták a vásárlókat vasárnap, vásárcsarnokokban, benzinkutakon, illetve a kisebb boltok mai is nyitva vannak.

Érdemes tájékozódni a kiválasztott üzletlánc honlapján, ahova menni szeretnénk, hogy melyik van nyitva, hiszen van olyan vállalat, ami úgy döntött, csak azokat az üzleteket nyitják ki, amelyek a boltzár eltörlésétől függetlenül egyébként is nyitva lettek volna.

Az mindenesetre látszik a parkolókon, hogy hiányzott az embereknek a vásárlási lehetőség.

Pápán az egyik helyi szupermarket parkolójában szintén nagy a tolongás, az áruházban a vásárlók kiszolgálására több kasszát is kinyitottak.

Az egyik pápai szupermarket parkolója vasárnap ugyancsak zsúfolt (fotó: Vallner Bettina)

Van, aki a vasárnapi nyitva tartás alkalmával a nagybevásárlást intézi, mások csak némi nassolnivalóért ugrottak be.

Az egyik vásárló kérdésünkre elmondta, vendégeket vár ma délutánra, így éppen kapóra jött számára, hogy vasárnap is meg tudja vásárolni a szükséges friss élelmiszereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!