Hírek

2017.03.08. 20:00

Sok szóbeszéd kering a brutális nemesgörzsönyi gyilkosságról

Sokan gyertyagyújtással rótták le kegyeletüket a férje által meggyilkolt, köztiszteletben álló nemesgörzsönyi nő emléke előtt a családi ház kerítésénél, amiben éltek. A helyieknek minden bizonnyal nem lesz könnyű feldolgozniuk a vérfagyasztó bűncselekményt, amely kapcsán rengeteg a nyitott kérdés, és talán még annál is több a szóbeszéd.

Polgár Tibor

Akivel csak beszéltünk, mindenki szeretettel és tisztelettel beszélt Éváról, a kegyetlenül meggyilkolt asszonyról. Habár a rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közölt részleteket a bűncselekményről, a faluban nyílt titokként kezelik, hogy a 41 éves, hentes végzettségű Norbert feldarabolta áldozata holttestét.

Mécsesek a családi ház kerítésén, melyben a meggyilkolt nő élt
Fotó: Polgár Tibor

Az általunk megkérdezett nemesgörzsönyiek közül többen érthető módon nem kívántak nyilatkozni a tragikus esetről, annak hátteréről, mások megdöbbenésüknek adtak hangot, míg voltak, akik tudni vélték, hogy a gyilkos akár készülhetett is Éva megölésére. Ugyanis egyes vélemények szerint megromlott a házasságuk, amiben az is közrejátszhatott, hogy a férfinak közel egy éve nem volt munkája. Korábban külföldön dolgozott hentesként, jól keresett, de hazatérése óta csak költötte a pénzt. Felesége a főállása mellett többféle alkalmi munkát is elvállalt, miközben nevelte a gyermekeiket, Norbert két lányát és a saját kisebbik fiát, a faluban pedig mindenkihez volt egy-két kedves szava. Egyes vélemények szerint a zárkózott, magának való Norbert el akarta hagyni a feleségét, akivel rendszeresen veszekedett, fenyegette a nőt, de volt, hogy a féltékenység kerítette hatalmába a férfit. A férjjel kapcsolatban némelyek emlegettek kábítószert és elmebajt, skizofréniát is. Mások viszont azt mondták, nem tapasztalták, hogy bármilyen konfliktus lett volna Éva és Norbert között.

Néhányan tudni vélik, hogy a gyilkosság pénteken éjszaka történt, amíg a három gyerek aludt. A férfi az udvaron lévő melléképületben darabolhatta fel a holttestet, amit aztán a kazán és az emésztőgödör segítségével akart eltüntetni. - Nem ember az ilyen - jegyezte meg egy helybeli, aki úgy fogalmazott, nem tudja elképzelni, mi vezethet valakit egy ilyen brutális bűncselekményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!