Hírek

2017.06.14. 17:10

Meteoritok világa a családi napon

VESZPRÉM - Az Úrkúti Csillagászati Klub programokkal vett részt a Bakonykarszt Zrt. Veszprémben rendezett családi napján.

Penk Tímea

Ivanics Ferenc, az Úrkúti Csillagászati Klub elnöke elmondta: idén is meghívást kaptak a Bakonykarszt Zrt. családi napjára. Veisz András a vízrakéta működtetéséért volt felelős. Az akár 50 méterre is felrepülő rakéták a kicsikből és a nagyokból is kiváltották az ámulatot. Az érkezők kipróbálták az ezúttal csak panorámatávcsőként funkcionáló binokulárt, illetve a napkályhát is megnézték Békési Zoltán segítségével.

 

A sátorban meteoritbemutatót tartottak. A meteoritok csodálatos világával Ivanics Ferenc ismertette meg az érdeklődőket, akik kézbe vehették, majd egy sztereo- és egy digitális mikroszkóp segítségével megvizsgálhatták a darabokat. A másik asztalon Ivanics-Rieger Klaudia mutatta be a klub impaktit- és tektitgyűjteményét, beszélt a kráterképződésről a krátermodell segítségével és a dinoszauruszok kipusztulásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!