Hírek

2016.10.23. 18:16

Mért nem ünneplünk úgy, mint a franciák?

Balatonkenese - Elmondjuk a beszédeket, koszorúzunk is, de miért nem tudunk olyan hangulatban és annyira önfeledten ünnepeli, mint más nemzetek a saját ünnepeiket, mint például a franciák?

Kovács Erika

Ezt a kérdést tette fe1 ünnepi beszédében Tömör István, Balatonkenese polgármestere  az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett ünnepségen vasárnap, a Bakó ligetben, az ’56-os emlékműnél. A város elöljárója a múlt felidézése mellett aláhúzta, azok „utódai” is ünnepelnek ezen a napon, akiknek elődei részt vettek a forradalmárok leverésében.

A megemlékezésen a történelmi időket Csősziné Molnár Katalin pedagógus felkészítésével a Pilinszky János Általános Iskola és Művészeti Iskola diákjai, a Szivárvány Népdalkör, a Balatonfüred Koncert Fúvószenekar, valamint Dávid Roland énekes és Lang Rudolf színművész zenés-verses összeállítással idézte fel.

Tömör István polgármester (középen) Ambrus Árpáddal (balról) és Németh Lászlóval együtt koszorúzott
Fotó: Gondán József

Az emlékműnél a polgármester együtt koszorúzott a helybeli Németh Lászlóval és Ambrus Árpáddal, akiket az ’56-os események kapcsán meghurcoltak, bebörtönöztek. Virágot tettek az emlékműhöz az intézmények képviselői, a pártok és a civil szervezetek képviselői is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!