Hírek

2017.04.26. 17:15

Játszva tanulnak, pozitív élményeket kapnak a diákok a nemzetiségi versenyen

VESZPRÉM - A közelmúltban rendezték meg az első megyei német nemzetiségi versenyt a veszprémi Dózsa iskolában.

Balla Emőke

A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában 1997-ben jött létre a német nemzetiségi tagozat. Elsődleges célja a magas szintű nyelvtudás elérése, a nyelvtanítás során a szóbeli és az írásbeli kommunikáció, a gazdag szókincs kialakítása prioritást élvez.

Az iskola első alkalommal hirdetett versenyt a megye német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjainak. A harmadikos, negyedikes gyerekekből álló négyfős csapatok vidám hangulatú állomásokon, játékos, kreatív feladatokban mérték össze tudásukat Tiere im Märchen (Állatok a mesékben) témában, tájékoztatott Lenkei Judit német nemzetiségi tanító.

A versenyen minden gyerek kapott ajándékot Fotó: Dózsa iskola

A részt vevő iskolák közül első helyezést ért el a balatoncsicsói iskola csapata (Gondos Luca, Plavecz Melani, Kercselics Fanni, Tihanyi Anna), másodikak lettek a herendi gyerekek (Ujhelyi Luca, Etlinger Zsófia, Budai Hanna, Presits Janka), harmadik helyezést ért el a magyarpolányi csapat (Csörnyei Zsombor, Králik Míra, Barbalics Léna, Lábas Márton).

A veszprémi Hriszto Botev és az úrkúti iskola csapata is kiválóan helytállt. A házigazda csapat nem a helyezésért versenyzett, de teljesítményéért különdíjat érdemelt ki.

A versenyen minden résztvevő ajándékot kapott, melyet a Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Dózsa Iskoláért Alapítvány ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!